ODS chce konec VV v koalici na Praze 1. Důvod: ABL

08.04.2011 23:20

Klub ODS z Prahy 1 vyzývá starostu Prahy 1 Oldřicha Lomeckého (TOP 09), aby na příštím zasedání zastupitelstva městské části předložil návrh na vyloučení Věcí veřejných z koalice na radnici.

ODS chce konec VV v koalici na Praze 1. Důvod: ABL

Důvodem pro výzvu ODS je prý prokázané propojení členů Věcí veřejných s bezpečnostní agenturou ABL, která podle slov Jaroslav Škárky sledovala politiky Prahy 1.

ABL ovládla radnici a databáze Prahy 1

Místopředseda Klubu ODS v Praze 1 Richard Bureš dále tvrdí, že místostarostka Prahy 1 Jana Pařízková působila jako projektová manažerka ABL. Prý to vyplývá z firemního časopisu ABL.

Prý se jedná o jasný důkaz o tom, že zaměstnanci ABL ovládli radnici Prahy 1. Návrh na vyloučení Věcí veřejných z koalice je prý motivován zájmem o zamezení vlivu ABL na dění na radnici a k přístupu k databázím, kterými radnice disponuje.

„Jsme si vědomi toho, že Lomecký sestavoval koalici s Věcmi veřejnými bez znalosti pozadí a spojení Věcí veřejných s ABL. Nyní jsme však přesvědčeni, že nastal správný čas, aby dostál svému slibu obyvatelům Prahy 1 a vedl radnici nezatíženou jakýmikoli pochybnostmi o oprávněnosti mandátů politické reprezentace. Proto Věci veřejné musí koalici okamžitě opustit," píše se v tiskovém prohlášení.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti, covid... „Rozhodují o nás jiní!“ Klaus pod Blaníkem burcoval „mlčící většinu“

19:50 Migranti, covid... „Rozhodují o nás jiní!“ Klaus pod Blaníkem burcoval „mlčící většinu“

„Nespoléhejme na bájné blanické rytíře. Probudit je nutné mlčící většinu českého obyvatelstva,“ sděl…