Nečas bude vyměňovat ministry. Žádný si nemůže být jistý

09.04.2011 16:10

Premiér Petr Nečas chce rekonstruovat svou vládu. Změny se prý nebudou týkat jen dvou nebo tří lidí. Naopak, žádný ze stávajících ministrů si podle něj nemůže být jistý. Ti z Věcí veřejných mají navíc odvolání jisté.

Nečas bude vyměňovat ministry. Žádný si nemůže být jistý

Ministr vnitra Radek John a ministr školství Josef Dobeš budou odvoláni. To je jisté a Nečas to na tiskové konferenci po jednání výkonné rady ODS potvrdil. Vít Bárta podal rezignaci, takže i s tou Nečas počítá.

"Některým ministrům už skončila doba působnosti ve vládě," podotkl. "Odejdou všichni, kteří jsou spjati s agenturou ABL. To není věc diskuse." Toto platí i pro všechny náměstky a vysoké představitele některých institucí.

Ve vládě prý nebude v žádném případě vyměňován "kus za kus". "Rozsáhlejší obměna personálního obsazení vlády je ovšem nutná."

Johna bych odvolal tak či tak

Bez ohledu na kauzu úplatků ve Věcech veřejných by prý premiér Johna odvolal. "Do osmi až devíti týdnů bych i bez ohledu na tuto kauzu ministra Johna odvolal. A to z důvodu významného nezvládnutí svého resortu," řekl Nečas. Kauza tak jen posunula situaci o osm týdnů.

"Výsledné personální změny mohou a budou pravděpodobně širší," zdůraznil. "Žádný z ministrů si v této chvíli nemůže být jistý."

Čtěte:

Z jednání ODS: John a Dobeš ven. Počítá se s předčasnými volbami

Krach jednání koalice. Nečas navrhne Klausovi i odchod Johna a Dobeše

Hašek to řekl za ČSSD: Odstup, Nečasi. Uděláme nové volby

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…