Schwarzenberg: ODS a VV mají průser, ale nás se to netýká

11.04.2011 9:30

Ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg nevidí důvod, aby se vyměnil nějaký ministr z jeho strany. Šéf poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř chce obnovit základní důvěryhodnost vlády, proto nepřipouští výměnu „něco za něco“. Místopředsedkyně Věcí veřejných Karolína Peake ale připouští, že by pak její strana mohla vystoupit z vlády.

Schwarzenberg: ODS a VV mají průser, ale nás se to netýká

Odvolání Miroslava Kalouska z ministerstva financí nepřichází podle Schwarzenberga v úvahu. TOP 09 se to podle jeho slov netýká a nechce nechat odejít osvědčené ministry. Přesto uznává, že je potřeba něco udělat, protože ODS a VV „mají průser".

Doufá, že Věci veřejné neshodí vládu. „Řekl bych, že je tam dost odpovědných lidí, kteří vědí, že by si škodili, kdyby teď hodili přes palubu všechno, co udělali předtím," řekl Schwarzenberg Lidovým novinám.

Ty mně Pepu, já tobě Frantu

„Není to hra stylu „ty jsi mi zaříznul Pepu, já ti zaříznu Frantu". Jde o základní důvěryhodnost vlády a ochranu demokratických principů a svobod. Tyto hodnoty narušila hlavně předem plánovaná infiltrace firmy ABL do veřejné správy," myslí si Tluchoř.

Tluchoř věří, že se ve Věcech veřejných najde někdo, kdo nebude spojený s agenturou ABL. Není ale příznivcem předčasných voleb. Připustil ovšem, že vypsání voleb je dnes jednodušší než dřív.

Sjednocený a bojovný klub VV

Karolína Peake tvrdí, že Věci veřejné mohou opustit vládu, pokud nedojde k jimi navrhované rekonstrukci. „Pokud předčasné volby budou, radost z toho mít nebudeme. Rozhodně z nich nemáme strach," řekla.

Nepřipouští si, že by z Věcí veřejný mohli odejít další poslanci. Klub je teď prý jednotný a má bojovnou atmosféru.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

8:32 Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

Ve Velké Británii došlo podle serveru The Telegraph k zásadnímu průlomu, co se týče odškodňování lid…