Nižší tresty pro bývalého starostu a extajemníka za přijetí úplatku

12.04.2011 13:40

O tři roky méně stráví za mřížemi bývalý starosta Brna-Žabovřesk Aleš Kvapil a někdejší tajemník městské části Brno-střed Radovan Novotný. Olomoucký vrchní soud tak vyhověl jejich odvolání v kauze přijetí úplatku.

Nižší tresty pro bývalého starostu a extajemníka za přijetí úplatku

Olomoucký vrchní soud dnes snížil trest bývalému starostovi Brna-Žabovřesk Aleši Kvapilovi a někdejšímu tajemníkovi městské části Brno-střed Radovanu Novotnému za přijetí úplatku ze sedmi na čtyři roky vězení, když maximální výše trestu byla 12 let. Na podnět žalobce jim naopak zvýšil peněžité tresty.

Původně uložil brněnský krajský soud Kvapilovi zaplatit půl milionu korun a Novotnému 250 tisíc korun. Podle odvolacího soudu musí Kvapil uhradit milion korun a Novotný půl milionu.
Podle obžaloby žádali Kvapil s Novotným čtyři, poté dva a nakonec milion korun za to, že tehdejší starosta Kvapil pomůže získat podnikateli Jiřímu Štoplovi povolení pro stavbu Sonocentra.

Kvapil i Novotný byli vyloučeni z ODS

Novotného s milionem korun od Štopla zadržela loni v únoru policie. Muži svou vinu popírali a po odvolacím soudu žádali, aby případ znovu vrátil státnímu zástupci. Oba obžalovaní byli členy ODS, kvůli kauze byli ze strany vyloučeni. Kvapila vyškrtli i z kandidátky do Poslanecké sněmovny.

K věci:

Kauza Žabovřesky: Kvapil s Novotným dostali sedm let 

Kauza Kvapil má nového hrdinu: Našel obálku, teď mu vyhrožují 

Z korupce obviněný Novotný vzal milion v hotovosti, ale chtěl ho prý zdanit 

Foto: justice.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…