ODS se směje Sobotkovi: Vládu nepoloží a nerozumí cizím slovům

16.04.2011 16:48

Kabinet Petra Nečase (ODS) se podle předsedy sociální demokracie Bohuslava Sobotky chová jako autista a je ještě horší než ta Topolánkova. Ústřední výkonný výbor ČSSD podpořil Sobotkův záměr a v týdnu po Velikonocích strana vyvolá hlasování o nedůvěře vládě. To nezvládnete, smějí se jim senátoři ODS Přemysl Sobotka a Jaroslav Kubera.

ODS se směje Sobotkovi: Vládu nepoloží a nerozumí cizím slovům

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka také vydal poslancům pokyn, že nemají v týdnu po Velikonocích jezdit na zahraniční cesty. Pro jednání Sněmovny byl navíc vydán zákaz „párování" s vládními poslanci. Sociální demokraté se snaží udělat vše pro to, aby zvýšili šanci, že se jim podaří vyslovit nedůvěru vládě. Vláda se podle Sobotky chová jako autista a je snad ještě mnohem horší, než ta Mirka Topolánka.  

Čtěte také:
ČSSD přitvrzuje. Aby svrhla vládu, zakázala poslancům cestovat
Sobotka: Vláda se chová jako autista neschopný dialogu

ZDE položte dotaz Bohuslavu Sobotkovi

Sobotka neví, o čem mluví

„Podle mě by si předseda Bohuslav Sobotka měl uvědomit, co to slovo znamená a používat jen ta, o nichž zná jejich obsah. A pokud ho zná, tak to říká se zjevným úmyslem urážet," rozhorlil se pro ParlamentníListy.cz především nad pojmem „autista" místopředseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS). Nečasovu vládu s Topolánkovou by nesrovnával. „Byly vždy na jiném půdorysu. Tehdy tam byla Strana zelených a teď Věci veřejné. Bylo to i za jiných podmínek. Tehdy byla ekonomická krize a vše vyžadovalo jiná řešení než dnes. Sobotka umí všechno, tak umí i srovnávat nesrovnatelné," doplňuje.

ZDE položte dotaz Přemyslu Sobotkovi

SLEDUJEME téma vládní krize

Senátor Jaroslav Kubera má o znalostech cizích slov předsedou ČSSD Sobotkou také jisté pochybnosti.

„To má od Špidly, tomu přece taky říkali autista a on to jen otočil na nás. Kdyby měl vysvětlit, co to je autista, nejspíš by nevěděl," dodává.

Vládu nepoloží

Velká koalice není podle občanského demokrata Sobotky v této chvíli na programu a je to krajní řešení. „Já ho osobně nezastávám. Vsadil bych na půdorys ODS, TOP 09 a ČSSD, ale až když zkrachuje tento projekt," vysvětluje s tím, že pokud v koalici nedojde k dohodě, uvidí se, jak zareagují poslanci za Věci veřejné. Nicméně věří, že koaliční partneři dají hlavy dohromady.

Čtěte také:
Pozor. Obludný Tluchoř, zní od poslanců ODS
Do politiky se hrnou psychopati. Láká je prý moc

Podle Kubery by měly dvě největší strany prosadit většinový volební systém. „Co by měl jako opoziční politik dělat. Ví, že na nedůvěru vládě nemají, jen štěká. Kdyby měl udělat něco pozitivního, tak by se domluvil s ODS, na což koalici nepotřebuje, že se změní volební systém. To by bylo pro všechny prospěšné, jinak to bude pořád takhle. Ve většinových volbách je zodpovědnost jasná a nikdo si nemůže připisovat zásluhy druhého anebo na něj svalovat vinu," míní Kubera.

Od předčasných voleb by si prý občané neměli moc slibovat. „Když to nevyjde, tak bude velká koalice nebo vznikne zase nějaká nová podivná strana, jak já říkám TV shopping. Protože vždycky se najde řada blbců, co na to naletěj. Tam prodávají neskutečné věci za neskutečné ceny, třeba kosmodisk, a lidi to kupují," zakončuje Jaroslav Kubera s tím, že současné Sobotkovo volání po demisi vlády nemá význam a je jen populistickým a prolhaným signálem do veřejnosti, jak ČSSD lidé leží na srdci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…