Nečas: Pádem vlády by utrpěla celá země. Všichni Češi

19.04.2011 17:29

K aktuální politické situaci se v úterý vyjádřil předseda ODS Petr Nečas a další členové vedení strany. Nečas označil rekonstrukci kabinetu za přijatelný kompromis. Uvedl také, že věří v to, že se s touto vládou podaří prosadit nastartované reformní kroky. Důrazně pak premiér odmítl spekulace o tom, kdo na vládní krizi vydělal.

Nečas: Pádem vlády by utrpěla celá země. Všichni Češi

Petr Nečas připomněl, že pádem vlády by utrpělo celé Česko a ekonomika země. Proto vyjádřil spokojenost nad tím, že se koaliční vyjednavači nakonec dokázali dohodnout na politickém kompromisu.

Ćtěte také:


Upozornil také na hlavní prioritu rekonstruované vlády. "Věříme, že opět budeme moci pokračovat v dalších krocích zdravotní a především důchodové reformy, kvůli které tu tato vláda je," uvedl Nečas.


Podle něj je součástí politického kompromisu to, že ve vládě zůstává ministr školství Josef Dobeš (VV), kterého původně navrhoval pro odstoupení z funkce. "Státní maturity rozhodnou o tom, zda je kompetentní pro tuto pozici či nikoli,"  podotkl Nečas.

Pochválil pak také to, že je velmi důležité pro další trvání vlády rozhodnutí, že ministerstvo vnitra nebude řídit nikdo spjatý z bezpečnostní agenturou ABL. "Jsem rád, že na postu ministra tohoto rezortu bude právě Jan Kubice, kterého jsme zvolili s celkem šesti navrhovaných kandidátů. Je to respektovaná soobnost, která dokázala čelit politickým a mocenským tlakům," zdůraznil premiér.

Ostře se pak ohradil proti spekulacím, kdo mohl z vládní krize profitovat a kdo na ní vydělal. "Toto není politický handl ani válka. Pokud by padla vláda, poražených by bylo všech deset milionů občanů této země," řekl předseda vlády. Podle něj nyní už opět přijde čas na to, aby vláda mohla pokračovat v práci, kterou začala.

Na závěr ještě připomněl fakt, že jakákoli následná rekonstrukce vlády už nebude mít souvislost s událostmi posledních dvou týdnů a kauzami na ně navázanými.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…