ODS chce jedenácté místo v pražské radě pro sebe

20.04.2011 7:12

Pražská koalice přestane jedenácté místo v městské radě nabízet opoziční TOP 09. Shodli se na tom v úterý členové regionální rady pražské ODS, řekl předseda pražské buňky Boris Šťastný. ODS podle něj bude chtít získat toto křeslo ve svůj prospěch tak, aby měla v radě většinu šesti hlasů. Koaliční ČSSD by jich měla pět.

ODS chce jedenácté místo v pražské radě pro sebe

V jedenáctičlenné radě města jsou už od prosince neobsazená dvě místa. Jedno se uvolnilo poté, co funkci radního opustil Lukáš Plachý z ČSSD. Odešel kvůli podezření, že spolustraníkovi nabízel úplatek. Další místo nabízela koalice lídrovi TOP 09 Zdeňku Tůmovi. Ten to ale odmítl. 

"Dohodli jsme se na ukončení nabízení místa TOP 09," řekl po večerním jednání Šťastný. Dodal, že ve středu začne svolávat koaliční jednání s ČSSD. 

Před třemi týdny koalice uvedla, že by si volná místa mohly koaliční strany rozdělit rovným dílem a do rady by mohli být zvoleni zastupitelé a předsedové pražských stranických buněk Šťastný a Petr Hulinský (ČSSD). Ještě v úterý odpoledne k tomu pražský primátor a místopředseda pražské ODS Bohuslav Svoboda řekl, že to byla jedna z možných úvah, která ale v tuto chvíli není na stole. Podle Svobody je rada města schopna fungovat i v omezeném složení. 

Svoboda ještě před jednání regionální rady novinářům řekl, že obsazení postu po Plachém je v gesci ČSSD. "Ve chvíli, kdy dá sociální demokracie jakýkoliv svůj návrh, dovolíme ho tam," uvedl.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…