Pro Johna se již vyklízí jedno patro vládní budovy

20.04.2011 18:52

Co bude přesně dělat Radek John jako vicepremiér pro korupci není úplně jasné. Nicméně se pro něj již připravuje jedno patro ve Vladislavově ulici, ze kterého bude své koordinační aktivity plánovat.

Pro Johna se již vyklízí jedno patro vládní budovy

Kvůli novému pracovišti odcházejícího ministra vnitra Radka Johna se podle serveru Týden.cz vyklízí jedno patro ve vládní budově v pražské Vladislavově ulici.

Šéf Věcí veřejných John nově vést vládní radu pro boj s korupcí a koordinovat protikorupční opatření na všech ministerstvech.

Mluvčí vlády Jan Osúch ČTK řekl, že oficiálně zatím nebylo rozhodnuto, kde bude John úřadovat. Uvedl nicméně, že vládní rady či výbory sídlí přímo ve Strakově akademii, část pak ve Vladislavově ulici.

"Jak bude nová vládní rada nebo výbor v rámci úřadu vlády vypadat, bude do značné míry záviset na rozhodnutí Radka Johna, jakou konkrétní koncepci fungování předloží. Zatím není jasné, kolik bude mít členů, a tedy ani to, jaké technické zázemí bude potřebovat," uvedl Osúch. Noví zaměstnanci ale podle něj přijímáni nebudou, tým budou tvořit lidé z příslušných resortů.

John se sem už stěhuje

"Celé patro vystěhovávají a pan John se sem v podstatě stěhuje," řekl Týdnu.cz jeden ze zaměstnanců úřadu ve Vladislavově ulici, který chtěl zůstat v anonymitě. "Přišlo nám, že se máme vystěhovat dneska, že nám odpojí telefony. Asi si zítra budeme muset hledat nové kanceláře," popsal situaci.

Lídři koalice se při jednání o personálních změnách ve vládě dohodli, že dosavadní ministr John by měl v kabinetu zůstat jako vicepremiér odpovědný za boj s korupcí. Ve funkci ministra ho má nahradit někdejší šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jan Kubice.

John již prohlásil, že jeho úřad bude štíhlý, že chce v záležitosti potírání úplatků dál spolupracovat s některými velvyslanectvími, jezdit do krajů a starat se o naplňování vládní protikorupční strategie. Rovněž zdůraznil, že pokud by zjistil, že by se jeho funkce stala formální, opustí ji. Opozice ji pokládá za trafiku. 

Psali jsme:
Víme, kolik bude brát Radek John na novém postu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…