Pranýřovaný muž z ABL promluvil. Nezákonně prý nejednal

21.04.2011 15:35

Martin Sýkora, bývalý zaměstnanec ABL a náměstek ministra dopravy, rozeslal médiím otevřený dopis. Reaguje v něm na informace, které zveřejnil deník MF Dnes.

Pranýřovaný muž z ABL promluvil. Nezákonně prý nejednal

Mladá fronta Dnes ve středu uveřejnila materiál zabývající se podnikatelskou činností bývalého zaměstnance ABL Martina Sýkory za rok 2010. Ten podezření vyvrací s tím, že podnikatelskou činnost ukončil k nejbližšímu možnému datu poté, co se stal prvním náměstkem ministra dopravy Víta Bárty.

V ABL podle svého tiskového prohlášení, které ve středu rozeslal, pracoval do 31.5. 2010, na post 1. náměstka ministra dopravy byl jmenován až k datu 15. 7. 2010.

"V mezidobí  jsem se věnoval podnikatelské činnosti v oboru poradenství v problematice bezpečnosti. Mezi mými několika zákazníky nefigurovala společnost ABL. Na funkci 1. náměstka ministra jsem rezignoval k datu 14. 4. 2011," uvádí Sýkora v tiskovém prohlášení.

Prohlášení Martina Sýkory ZDE

Vinen se tedy necítí. "Současně s nástupem do pracovního poměru na ministerstvu dopravy jsem o všech skutečnostech úřad informoval a ministerstvo mne písemně ujistilo, že moje situace není v rozporu s žádným obecně závazným předpisem. Zavázal jsem se, že svoji podnikatelskou činnost ukončím k nejbližšímu možnému datu a toto jsem také, za 8 týdnů po nástupu na ministerstvo, učinil. Mé oprávnění k podnikání bylo zastaveno 6. října 2010 a od té doby jiný příjem než mzdu na ministerstvu dopravy nemám. Tento krátkodobý souběh činností není nezákonný," obhajuje se v prohlášení.

Média chápe

Zájem médií o jeho osobu je prý s ohledem na současnou politickou situaci a jeho kariérní vývoj logický. Ničeho nezákonného se však podle svých slov Sýkora nedopustil. "Veškerá rozhodnutí jsem činil v souladu se závaznými předpisy a pracoval jsem s největším nasazením, jakého jsem byl fyzicky schopen," uzavřel Sýkora.

Více čtěte:

  • Bártův náměstek Sýkora dostával "druhý plat" od ABL
  • Sledovala mě ABL, promluvil Dalík. Nic nevím, brání se Bárta
  • Bratr skrytě neřídí ABL a já nevím nic o VV, tvrdí Matěj Bárta
  • Bárta prodal svůj podíl v ABL za 86 milionů, zjistil Blesk
  • Konec kauzy ABL? Firma prodala detektivní divizi
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

    Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

    Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

    8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

    Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…