Suverenita podala trestní oznámení na Věci veřejné kvůli podvodům s penězi

22.04.2011 16:00

Kandidát na místopředsedu Suverenity (SBB) a právník z Olomouce Jan Rytíř podal v pátek trestní oznámení na poslance a asistenty Věcí veřejných kvůli podezření z podvodu. Regauje tak na případ poslance VV Otto Chaloupky, který údajně po svém asistentovi požadoval vrácení jeho mzdy.

Suverenita podala trestní oznámení na Věci veřejné kvůli podvodům s penězi

Rytíř vychází z informací z tisku, ze kterých prý vyplývá, že se poslanci VV a další „dopouštěli trestného činu podvodu nebo krácení daně, poplatku a podobné platby podle §240 trestního zákona".

Zneužívání peněz asistentů je všeobecná praxe

Peníze, které stát přispívá poslancům na jejich asistenty, jsou podle Rytíře a Suverenity přísně účelové a nelze je použít pro jiné účely než ty spojené s činností poslance. Mezi to prý určitě nepatři placení volební kampaně strany nebo osobní spotřeba poslance.

„Protože v médiích bylo uveřejněno, že pan poslanec tuto praxi vnímá jako obecně používanou, rozšířil jsem trestní oznámení na všechny poslance, jak VV, tak obecně," píše Rytíř v tiskové zprávě.

„Suverenita vždy upozorňovala na to, že vykazované peníze na volební kampaně stran, které se dostaly do Poslanecké sněmovny, nemohou ve skutečnosti ony bombastické kampaně pokrýt. Dnes vidíme, jak státní finanční prostředky jsou zneužívány politickými stranami pro jejich osobní propagaci, která nemá se službou občanům nic společného," dodal.

Věci veřejné budou potrestány stejně jako Al Capone

Strana Suverenita dala zároveň podnět Finančnímu ředitelství pro hlavní město Prahu k zahájení kontroly Věcí veřejných.

„Věřím, že finanční úřad bude šetřit a prokáže, že státní peníze nesmí být zneužívány a strana Věci veřejné bude konečně potrestána. Ostatně i Al Caponeho odsoudili za daňové podvody," přeje si místopředsedkyně Suverenity Jana Volfová.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…