Hádky, korupce, vydírání. Česká politika na stránkách evropského tisku

04.05.2011 15:38

Po delší době se dostaly události české politiky na stránky zahraničních médií. Ta si všímají zejména tuzemské vládní krize.

Hádky, korupce, vydírání. Česká politika na stránkách evropského tisku

Českou politickou scénou zmítají korupční i další skandály. Všimla si toho i zahraniční média. Ta o tuzemské politické scéně píší hůře, než kdy v minulosti. Výtah z jejich stránek učinil server Aktuálně.cz.

Rozvrat vlády

Zaregistruj se a vyhraj. Více info

 „Nová vláda je rozvrácena hádkami, před veřejností se odhaluje jako rukojmí obchodních zájmů a selhává při snaze uskutečnit své velkolepé sliby," zhodnotil situaci v české koalici třeba britský The Economist.

Téma vládní krize 

Vládní veletoče v České republice neopomíjí ale ani Slováci. "Nejhorší a nejvypjatější vládní krize, jakou za dvacet let měli, dokonale obnažila ránu, ze které česká demokracie nejvíc krvácí," píše deník Sme.

Všichni něco víme

Politické poměry v Česku negativně hodnotí ale i další evropská média, třeba ta německá. „V Praze je běžná následující praxe: Každý něco ví na toho druhého. Potom se nejen nemusí bát vydírání, ale může sám použít svůj materiál, aby vydíral ty druhé," rýpl do vosího hnízda Die Welt.

Na rozdíl od Němců a Slováků ale českou vládní krizi ignorují Poláci.  Deník Rzeczpospolita ale připomněl jiný aspekt tuzemské politiky. Konkrétně legendární Klausovo pero.  „Někteří čeští publicisté spekulují o tom, že prezidentova intervence do vládní krize měla odvrátit pozornost od podezření, že na tiskové konferenci v Chile ukradl pero," odlehčil situaci polský deník.

Více čtěte:

ODS se směje Sobotkovi: Vládu nepoloží a nerozumí cizím slovům
Drsný politolog Doležal: Vláda je odvařená. Musí být volby
Veřejnost musí vyvinout tlak na odchod vlády, vyzývá KSČM
Mám strach o Nečase. Budu ho podporovat, slíbil Šťastný 

Foto: cnb.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…