Mám strach o Nečase. Budu ho podporovat, slíbil Šťastný

16.04.2011 10:57

Poslanec a předseda pražské ODS Boris Šťastný se chce dál řídit koaliční smlouvou a pokračovat ve vládním projektu. Podle něj musí skončit hysterie a vzájemné útoky v koalici. Naráží tím na předsedu poslanců ODS Petra Tluchoře, který obvinil ministra vnitra Radka Johna ze znežívání policie k odposlechům.

Mám strach o Nečase. Budu ho podporovat, slíbil Šťastný

Šťastný si myslí, že se bývalý předseda ODS Mirek Topolánek snaží vrátit zpátky do politiky a využívá k tomu právě vládní krizi. „Jeho snahu vracet se a zasahovat do vnitrostranického dění v ODS považuji za zhoubnou," řekl deníku Právo.

Důvěra v Nečase. Odsouzení Topolánka

Považuje premiéra Petra Nečase za slušného a nezkorumpovatelného politika, který „vyvedl ODS i zemi z politického marasmu vzniklého jako výsledek Topolánkovy éry".

„Mám o něj (Nečase) strach a všemi silami ho budu chránit a podporovat. Teď není prostor k žádným vnitrostranický přím, teď potřebujeme rychle akceschopnou vládu v čele s Nečasem," prohlásil Šťastný v deníku Právo.

Nevěřím, že by záměrně mluvila jako dlaždič

Šťastný odsuzuje všechny formy skrytého nahrávání. Nevěří, že „vrcholná ústavní činitelka, navíc dáma, by se záměrně rozhodla mluvit jako dlaždič a především zcela sofistikovaně oznamovat šokující skutečnosti, které zásadním způsobem v kličovou chvíli vyhrotily vládní krizi a které i v budoucnu budou vyvolávat řadu otazníků".

Podporuje postup prezidenta Václava Klause, který prozatím odložil odvolání tří ministrů Věcí veřejných. Šťastný si ústavu vykládá tak, že prezident nemá povinnost jednat v dané lhůtě.

SLEDUJEME téma vládní krize

Související:
Nečas hodnotil Tluchořovu konferenci: Iniciativa nějakého blba
Nejvyšší stranický orgán ČSSD se chystá posvětit svrhnutí vlády

Babák: Měl jsem peníze. Miliony pro VV nebyl problém

Pozor. Obludný Tluchoř, zní od poslanců ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…