Tluchořův soupeř Doktor: Musím kandidovat, situace v ODS je hrozná

08.05.2011 9:53

Jihočeský poslanec Michal Doktor oficiálně potvrdil kandidaturu na předsedu poslaneckého klubu ODS. Do souboje se tak pustí s Petrem Tluchořem, i když by prý - jak se svěřil ParlamentnímListům.cz - byl nerad, aby šlo o souboj, ve kterém by se stavěli proti sobě dva muži jako černý a bílý.

Tluchořův soupeř Doktor: Musím kandidovat, situace v ODS je hrozná

"Rozhodl jsem se na tento post kandidovat, protože vidím, že se situace v koalici i v ODS žalostně zhoršuje, i díky různým vyhroceným vztahům," potvrdil své rozhodnutí ParlamentnímListům.cz Doktor.

Na dotaz, zda měla na takovýto krok vliv také nedávno zveřejněná nahrávka Kristýny Kočí, Michal Doktor, odpověděl, že skoro žádný.
"Víte, věděl jsem poměrně dlouho, že si Petr Tluchoř hraje s ohněm - potažmo poslankyní Kočí. A považuji ta za neakceptovatelné, poněvadž jakékoli drobení strany, hrátky, které mohou vést k rozpadu koalice a převahy 118 hlasů ve sněmovně, je skutečně nepřijatelné," řekl dále nový adept na post šéfa poslaneckého klubu ODS. Jak dodal, nabizí straně i premiérovi svojí energii a třináctiletou politickou praxi.

K tématu:
Boj o klub ODS, Doktor jde proti Tluchořovi
Pod Tluchořem se kýve křeslo. Bude se o něm jednat 11. května

V rozhovoru pro server Týden.cz, který informaci přinesl jako první, pak Doktor připomněl v rámci svých nabízených plusů také schopnost vést vypjatá jednání.
A zkritizoval dosavadního šéfa poslanců Petre Tluchoře. Za to, že svoláním volebního klubu o měsíc dřív a pouze pomocí sms zpráv se prý pokusil dostat celou záležitost do časového presu. Volit se tak bude už tuto středu. "Pevně doufám, že půjde o tajnou volbu. Zatím nevím o žádném dalším protikandidátovi, takže se zdá, že skutečně dojde na souboj mě a Petra Tluchoře," doplnil Doktor.

V rozhovoru, který poskytl Týdnu.cz, Michal Doktor konstatuje, že se poslanecký klub jejich strany v uplynulých týdnech a měsících dozvídal řadu věcí výhradně formou sdělení sms, nejčastěji v pátek odpoledne. "Ano, tak to je," potvrdil i ParlamentnímListům.cz Doktor, s tím, že i to samo potvrzuje, v jak žalostném stavu oproti jiným obdobím, se strana nachází.

Připomněl také to, že se stávající předseda poslaneckého klubu Petr Tluchoř pokusil celou volbu nového šéfa klubu dostat do časového stresu. Řádná volba totiž jinak měla být až v červnu. "Běžně se stává, že se v pátek odpoledne nebo v podvečer dozvíme, zda bude, nebo nebude v následujícím týdnu jednání poslaneckého klubu. Poslanecký klub se nesešel ani v době té nejhlubší koaliční krize. Takto se neřídí ani malá firma, natož poslanecký klub," upozorňuje Doktor. Doplnil ještě, že premiér Petr Nečas a současný předseda ODS o jeho rozhodnutí i důvodech ví.

Přes žádost redakce ParlamentníchListů.cz k Petru Tluchořovi, aby celou záležitost okomentoval, se jeho vyjádření získat nepodařilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

7:21 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

ČSOB se chlubí tím, že „motivuje“ své klienty k zeleným řešením a nejinak se staví také ke svým fire…