Rathovi bude špatně. Bendl vytáhne podivné kšefty

07.05.2011 19:26

Rušení zákona o neziskových organizacích, jak jej navrhuje ODS a ministerstvo zdravotnictví, je podle Davida Ratha (ČSSD) úmyslným rušením pojistky, která bránila bezbřehé privatizaci zdravotnických zařízení. Předchůdce Ratha v hejtmanském křesle Středočeského kraje Petr Bendl se směje. Rath má máslo na hlavě, prvozuje prý zdravotnické zařízení, co zdravotnickou činnost nevykonává. A středočeská ODS se na to v nejbližších dnech chystá upozornit.

Rathovi bude špatně. Bendl vytáhne podivné kšefty

„Návrh ODS a TOP 09 na zrušení veřejných neziskových zdravotnických zařízeních má pouze jediný cíl a to otevřít dveře kompletní privatizaci nemocnic," tvrdí to o zmíněném kroku hejtman středočeského kraje David Rath¨s tím, že „samozřejmě žádný zákon není dokonalý".

Pravice kňučí jako hladový pes

„Pokud ovšem přijmeme logiku předkladatelů, že pokud je nějaký zákon s chybami, tak má být zrušen, mohli bychom od zítřka zrušit veškeré zákony. Já osobně neznám v této zemi jediný zákon, který by byl zcela bez chyby nebo by neumožňoval různé druhy výkladů a stanovisek," konstatoval dále Rath.

Celý článek Davida Ratha ZDE

„Pravice jako hladový pes kňučí před dveřmi spižírny a snaží se prohrabat dovnitř. Jen se třese na to, aby mohla nemocnice zprivatizovat a rozkrást," tvrdí Rath a slibuje, že pokud příští volby vyhraje sociální demokracie, jedním z prvních kroků bude nový zákon o veřejných neziskových zdravotnických zařízeních.

„Jsme přesvědčeni, že by v České republice měla existovat základní páteřní síť nemocnic, které by neměly být soukromé, nýbrž veřejné a neziskové, tak jak tomu je ve většině zemí západní Evropy," doplnil Rath.

Zaregistruj se a vyhraj. Více info

Rath? Odmítám komentovat!!!

„Ten zákon řeší něco, co nikdy nebylo a nikdy nevzniklo. Řeší nesmyslnou právní formu a do budoucna vznikne nový systém z hlediska poskytovatelů zdravotní péče, a to zejména univerzitní nemocnice a další," reagoval pro ParlamentníListy.cz předseda sněmovního výboru pro zdravotnictví Boris Šťastný s tím, že teď žádní Rathem nastíněná páteřní síť nemocnic neexistuje.

Na dotaz ParlamentníchListů.cz, co jako místopředseda strany, ze které je ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) a současně jako člen vlády říká na slova svého „politického rivala" ministr financ,í Miroslav Kalousek, reagoval poměrně znechuceně.

„Já skutečně protestuji, nejsem rivalem doktora Ratha. Skutečně protestuji. Já se pokládám za konzervativního politika a doktor Rath nemůže být můj rival. A pak bych docela rád, kdybych nemusel komentovat cokoliv, co říká pan doktor Rath, protože cokoliv, co říká pan doktor Rath, jsou přeexponované nesmysly," odmítl se Kalousek dále zabývat nastíněným problémem.

Rath prošustroval miliony, tak se bojí

Je už téměř folklorem, že řekne-li hejtman Rath nemocnice, dodá též Bendl. Petra Bendla (ODS) jako svého předchůdce uvedl i tentokrát v souvislosti s jím prodanými nemocnicemi. „Z deseti prodaných nemocnic nenajdete jedinou, kde by se zlepšila kvalita poskytovaných služeb. V nejlepším případě je to zhruba stejné," konstatoval Rath.

Čtěte také:

„Já se nedivím panu hejtmanovi, že rušení toho zákona kritizuje. On totiž utrácí desítky milionů korun v příspěvkové organizaci, která má provozovat zdravotnickou péči a neprovozuje ji. A my se už brzy budeme ptát, kam ty peníze jdou. To je organizace, která má provozovat zdravotnickou péči, nemá na to licenci a navíc ji neprovozuje. Přesto kraj stojí více jak dvacet milionů korun ročně," reagoval na výpad Bendl pro ParlamentníListy.cz. Bližší podrobnosti možné budoucí kauzy nesdělil.

Čťete také:

Akciovky ukázaly, že to jde 

"A pokud jde o zmíněný zákon. Není čeho se bát, ani v případě případných privatizací. Já myslím, že ve Středočeském kraji už se lidé přesvědčili, že existence akciových společností jako nemocnic, žádného pacienta neohrožuje a že se nic nestalo. Že se jen změnila struktura která tlačí na větší zodpovědnost managementu," myslí si Bendl.

„Zkrátka to, čím lidi kolem Ratha strašili, že budou platit kvanta peněz, že to budou do druhého dne nevěstince nebo to nakoupí překupníci ruské mafie a podobně a nic z toho se nestalo. Já myslím, že tomu už ani David Rath sám nevěří," uzavřel Bendl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…