Sobotka chystá čistku ve stínové vládě. Chce loajalitu?

09.05.2011 22:06

Bohuslav Sobotka má v plánu personálně obměnit stínovou vládu. Nechal si kvůli tomu dokonce vypracovat audit.

Sobotka chystá čistku ve stínové vládě. Chce loajalitu?

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka si nechal vypracovat audit obliby a pracovitosti stínových ministrů své vlády. Podle informací on-line deníku TÝDEN.CZ z něho vyplynulo, že nejméně oblíbení stínoví ministři jsou šéfové resortů obrany, průmyslu a dopravy - Petr Hulinský, Milan Urban a Roman Onderka.

Neoblíbení volili Haška. Náhoda?

Podle serveru je ale spekulativní, zda při auditu rozhodovala skutečně obliba jednotlivých stínových ministrů, nebo jejich politické preference.  Všichni "neoblíbení"  mají totiž jeden společný rys. Při volbě předsedy ČSSD dali hlas Sobotkovu sokovi Michalu Haškovi. 

"Něco jsem zaslechl, ale nechci to komentovat," sdělil on-line deníku TÝDEN.CZ Urban. Spekulovat nad tím, zda výsledek hodnocení ukončí jeho kariéru stínového ministra, nechtěl.

Tiskový mluvčí sociální demokracie Martin Ayrer se nechtěl k hodnocení vyjadřovat. Pouze serveru potvrdil, že audit už je hotový a nyní jej má k dispozici právě předseda Bohuslav Sobotka.

Obměny chystal už v březnu

Kontrolu, která měla za úkol odhalit, kdo ze stínových ministrů je jak aktivní, kdo a jak často se účastní tiskových konferencí či jak je kdo vidět v médiích, zadal Sobotka po svém zvolení předsedou ČSSD.

Na základě jeho výsledků chce nyní obměnit současnou stínovou vládu. Už v březnu přitom Sobotka naznačil, že k personálním obměnám dojde.

Čtěte také:

 Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …