Klub VV je rozlícen výroky Nečase. Bude o nich jednat

10.05.2011 7:53

Poslanecký klub Věcí veřejných na svém pravidelném zasedání projedná víkendové výroky premiéra Petra Nečase (ODS). Předseda vlády naznačil, že personální obměna vlády možná nebude nutná. Po nedávné krizi uvnitř svého kabinetu přitom hovořil o rozsáhlých výměnách ministrů.

Klub VV je rozlícen výroky Nečase. Bude o nich jednat

Podle předsedy nejmenší parlamentní strany Radka Johna jsou poslanci VV Nečasovými slovy překvapeni a rozlíceni. Po nátlaku předsedy vlády totiž při nedávné krizi kabinet opustili dva ministři Věcí veřejných. Z vnitra odešel John, resort dopravy přenechal svému nástupci hlavní sponzor strany Vít Bárta.

VV přitom požadovaly výměnu ministrů TOP 09 a ODS, kteří jsou spojováni s podezřelými zakázkami. V hledáčku měli ministra obrany Alexandra Vondru (ODS), který má údajně na svědomí předražené předsednictví EU, šéfa financí Miroslava Kalouska (TOP 09), spojovaného s neprůhlednými armádními zakázkami z minulosti, a ministra zemědělství Ivana Fuksu, který je podle VV zodpovědný za údajně nezákonné praktiky ve státním podniku Lesy ČR.

Řešení, které přijde rychle

Podle ČTK projednají poslanci VV v úterý také sestavování týmu spolupracovníků svého předsedy Johna, jenž má být novým vládním vicepremiérem pro boj s korupcí. Premiér Nečas mu ale vzkázal, že si nebude do týmu vybrat lidi zcela podle svého.

S některými "Johnovými" muži již předem vyjádřil nesouhlas. John v pondělí uvedl, že na klubu předloží řešení, které "musí přijít rychle".

Související:

John: Lidem dokážeme, že jsme kabinetem úsporným a protikorupčním  

Johnův deníček. Nejdřív peklo v Krupce. Teď bude od Nečase 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

8:44 Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

Chystáte se letos v létě do Chorvatska? Pak si připravte nemalý finanční obnos i v případě, že budet…