Klaus vyslechne stížnosti a důvody k rezignaci Johna ještě dnes

11.05.2011 13:33

Prezident Václav Klaus ve středu odpoledne přijme předsedu Věcí veřejných a vicepremiéra Radka Johna. Oznámil to Klausův mluvčí Radim Ochvat. John totiž oznámil, že odchází z vlády, protože necítí podporu v protikorupčním boji. Svůj postoj chce Klausovi vysvětlit osobně.

Klaus vyslechne stížnosti a důvody k rezignaci Johna ještě dnes

Zaregistruj se a vyhraj. Více info

 

 

Vicepremiér a šéf strany Radek John rezignuje na funkci ve vládě. Podle získaných informací se tento týden nedokázal shodnout s premiérem a předsedou ODS Petrem Nečasem na podobě týmu svých spolupracovníků ve funkci vicepremiéra pro boj s korupcí. O situaci od rána jednal poslanecký klub VV. John žádá urychlené jednání koaličních špiček ve formátu K9 a také schůzku s prezidentem Václavem Klausem. Ten ho přijme ještě dnes,


Radek John, který se po odchodu z čela ministerstva vnitra, stal vicepremiérem s odpovědností za boj s korupcí, chtěl mezi svými spolupracovníky například někdejšího náměstka na vnitru Michala Moroze, nebo odvolaného šéfa fondu životního prostředí Libora Michálka.

John na středeční tiskové konferenci po jednání poslaneckého klubu VV dodal, že očekává urychlené svolání zástupci koaličních špiček ve formátu K9 a také schůzku s prezidentem Václavem Klausem.

Související: Johnovi došla trpělivost s Nečasem. Končí


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…