Ta nejsilnější slova: Paroubek si odplivl před Bártou

13.05.2011 12:36

Věci veřejné mají na svém kontě další skandál v podobě uniklé nahrávky a bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek se vůbec nediví. Je šokován například tím, že představitelé VV na nahrávce podle něj mluví o manipulování internetové volby šéfa partaje. Stranu Paroubek označil za verbež a vyjádřil přání, aby co nejrychleji opustila Poslaneckou sněmovnu.

Ta nejsilnější slova: Paroubek si odplivl před Bártou

Zaregistruj se a vyhraj. Více info

Věci veřejné považuje bývalý premiér za politickou odnož firmy ABL a stranu považuje za určité mafiánské bratrstvo. Po všech skandálech se šmírovaním politiků, úplatky nahrávkami je však Paroubek přesvědčen, že véčkaři se v očích voličů již naprosto zesměšnili.

Novináři je vynášeli do nebes

Zajímavé je, jak současný poslanec Paroubek vysvětluje volební úspěch nové strany. „Obrovskou odpovědnost na tom nesou média. Tedy velká část médií. Někteří novináři neustále prezentovali véčkaře jako novou stranu, rozplývali se nad tím, jak bude bojovat proti korupci," uvedl pro ParlamentníListy.cz.

Záznam tajné nahrávky porady Věcí veřejných

"Strana se navíc zaštítila jménem populárního novináře a publicisty Radka Johna. Ten se bohužel později ukázal, jako člověk naprosto nejasný a neschopný, navíc absolutně pod vlivem Bárty.  Už tehdy ale muselo být dobrému pozorovateli jasné, že spojení politické strany s obrovskou bezpečností agenturou není dobré. Nabízelo se to, že strana bude  politickou odnoží ABL," řekl ParlamentnímListům.cz Paroubek.

Napsali jsme o nahrávce:

Už by ta verbež do parlamentu nedostala

Za otřesné považuje expředseda sociální demokracie, že podle záznamu ze schůzky vedení vyplývá, že se dohodli, že tentokrát nebudou volbu předsedy manipulovat.

„Celá ta jejich volba předsedy klikáním na internetu je naprosto směšná a mohou si pak oznámit výsledek jaký chtějí. Prostě i ta volba naprosto odpovídá podstatě té strany. A samozřejmě pokud se bude chtít Vít Bárta stát předsedou strany, tak se jím pochopitelně stane, o tom snad nemůže nikdo pochybovat. Ale víte ono to teď už není příliš důležité, lidé je už prohlédli a mají jich plné zuby. To dokazují volební preference, které jim stále klesají, teď mají asi čtyři procenta a do parlamentu by se už ta verbež nedostala," vysvětluje Paroubek.

SLEDUJEME TÉMA nahrávka VV

Diví se Nečasovi a Schwarzenbergovi

Paroubek se ParlamentnímListům.cz přiznal, že volební úspěch Věcí veřejných ve volbách do sněmovny byl hlavním důvodem jeho rychlé rezignace na post předsedy ČSSD. „Když jsem si uvědomil, že bych jako předseda strany musel jednat s véčkaři, tam jsem to radši hned položil. Před kreaturami,  jako je Vít Bárta, si může slušný člověk jedině odplivnout. Dost dobře nechápu, že třeba pánové Nečas a Schwarzenberg s ním jednají. Tím se sami degradují v očích slušných lidí a rozhodně to nepřispívá jejich politické image," podivuje se Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…