Peake může šéfovat spravedlnosti, připustil John

15.05.2011 15:37

Budoucí nástupkyní Jiřího Pospíšila by se prý mohla stát třeba Karolína Peake. Současný šéf resortu spravedlnosti jej ale prý Véčkám přenechávat nechce.

Peake může šéfovat spravedlnosti, připustil John


Podle šéfa Věcí veřejných Radka Johna by se nástupcem ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS) mohla stát lídryně poslaneckého klubu VV Karolína Peake.

John ale v nedělních Otázkách Václava Moravce dodal, že ohledně vládních personálií záleží zejména na jednání uvnitř koalice.

SLEDUJEME téma: Vládní krize

Peake na to má

"Je to spekulace, ale zajímavá myšlenka," řekl John v pořadu.  V souvislosti s aspirací na post šéfky spravedlnosti zdůraznil, že Karolína Peake má právnické vzdělání a dodal vysvětlení, proč by VV měly další vládní post získat.  "Koaliční smlouva jasně říká, že máme čtyři ministry. Ty nemáme, takže naši poslanci říkají, že koaliční smlouva je otevřená a my se jí nemusíme řídit."

Podle Johna je  nyní nutné, aby se ke smlouvě vypracoval dodatek. Ten byl měl členům jeho strany zajistit důstojná místa, která jim umožní plnit své volební sliby. Mezi ně může patřit právě i resort spravedlnosti. "Pokud nebude vláda rekonstruována, tak ji nepodpoříme," řekl John.

Jiří Pospíšil v pořadu na spekulace o Peake reagoval slovy, že případná rošáda ve vládě by mu osobně nevadila.

Pospíšil to tragicky nevidí

 "Pro mne to nebude nic tragického. Ale jako místopředseda ODS říkám, že je problém, aby ODS přišlo o resort spravedlnosti," uvedl současný šéf spravedlnosti.

Více čtěte:

Ztrapnili jsme se, kaje se Peake. Véčka musí nést následky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…