Obhájím-li funkci, místopředsedou VV bude Bárta, plánuje John

15.05.2011 16:15

Ač se před časem zdálo, že Vít Bárta politiku úplně opustí, teď to vypadá, že se možná zase vyšplhá do jejích nejvyšších pater. Díky Radku Johnovi.

Obhájím-li funkci, místopředsedou VV bude Bárta, plánuje John

V případě, že by šéf Věcí veřejných Radek John při květnové volbě předsedy strany obhájil svůj post, do vedení partaje by chtěl i bývalého ministra dopravy Víta Bártu. Ten by se měl stát místopředsedou strany. Kromě něho by ale v jejím vedení měly podle Johna působit i tři ženy.

"Věci veřejné musí být suverénní stranou, která je schopna čelit tlakům koaličních partnerů. Bárta je ten, kdo tomu tlaku čelí velmi dobře," uvedl v neděli John. Bárta by podle něho měl mít mandát k vyjednávání, ale jako šéf strany by byl nevhodný. Stažení jeho kandidatury na tuto funkci tak John nepřímo uvítal.

SLEDUJEME témata vládní krize a peníze za mlčení ve VV


Místopředsedy strany si po  volbách jmenuje nový šéf Věcí veřejných sám. V případě, že by John svůj post předsedy strany obhájil, chce mít v čele strany kromě Bárty i dosavadní místopředsedkyně Karolínu Peake a Kateřinu Klasnovou, starostu Litvínova a poslance Milana Šťovíčka a poslankyni a zároveň kandidátku na předsedkyni partaje Dagmar Navrátilovou.


S ABL nic nemáme, zaklíná se John


John si totiž klade za cíl, aby v čele strany byli i dva lidé z krajů - z Moravy a z Ústecka.
"Je třeba demokraticky zvolit předsedu, je třeba dát garance, že nemáme nic s ABL. Je třeba zastavit penězovody do jiných stran, jinak nepřežijeme," argumentuje šéf VV.

Právě kvůli domnělému provázání strany s agenturou ABL a jejímu údajnému napojení na politiku museli Bárta i John opustit svá ministerská křesla. Propojení ABL a VV bylo také jednou z příčin vládní krize. Tu prozatím současný vládní kabinet překonal.

Více čtěte:

Peake může šéfovat spravedlnosti, připustil John

Ztrapnili jsme se, kaje se Peake. Véčka musí nést následky

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

10:52 Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

„Poopravil jsem své názory. Už nejsem tak zapřisáhlý amerikanofil jako v osmdesátých letech. Možná, …