Dienstbier: Plagiátor Svoboda by měl chodit kanálama

26.05.2011 20:52

Zprvu vlažná vyjádření představitelů ČSSD na adresu poslance Miroslava Svobody, který získal svůj inženýrský titul po obhájení opsané práce, se povážlivě přitvrzují. "Já bych na jeho místě chodil kanálama a bál se vyjít mezi lidi," uvedl senátor Jiří Dientsbier s tím, že Svobodovo chování jej naprosto diskvalifikuje pro jakoukoli veřejnou funkci.

Dienstbier: Plagiátor Svoboda by měl chodit kanálama

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka je sice ve svých vyjádřeních mírnější, i on však Svobodu vyzývá k vrácení titulu, pokud pochybení potvrdí škola. Vysoká škola finanční a správní, kde poslanec studoval, přitom sama zveřejnila pochyby o původnosti Svobodovy práce. Rektorka školy dokonce na podezření z plagiátorství upozornila Policejní akademii, kde si Svoboda chtěl udělat doktorský titul.

Pochybení posoudí grémium

Svobodovo jednání v pátek projedná grémium strany. Není však vůbec jisté, jak se k Svobodovu chování spolustraníci postaví.

"Jestli složí mandát, to opravdu nevím. Navrhovat to můžu a on to nemusí respektovat. Nemáme na něj žádné páky. Můžeme na něj maximálně apelovat, aby to udělal,' komentoval možnosti grémia místopředseda ČSSD Jiří Dientsbier.

Svoboda mandát zatím nesloží

Poslanec Miroslav Svoboda zatím jakékoli pochybení odmítá s tím, že jeho inženýrská práce byla kvalitní. Se složením mandátu zatím nepočítá. Uvedl, že si nejprve chce vyslechnout připomínky školy a případně si svou práci nechat hodnotit od nějaké akademické kapacity.

Čtěte také:
Další neoprávněný titul? Sociální demokrat opsal prý část diplomky 
Opsaná diplomka politikovi nezabrání v získání dalšího titulu 
Josef Hejna: Blogerská výzva proti falešným titulům 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…