Financování VV. Zapojeni byli i Bártovi příbuzní

01.06.2011 7:26

Véčkaři mají další problém. Po tom, co Michal Babák požádal o pozastavení členství se dnes objevila zpráva, že do nelegálního financování strany byli zapojeni také někteří příbuzní Víta Bárty, jeho bratranec a švagrová. Prostřednictvím inzerce v časopise Pražan údajně poslali straně nelegálně stovky tisíc korun.

Financování VV. Zapojeni byli i Bártovi příbuzní

Další důkaz o podivném fungování nejmenší vládní strany, alespoň podle HN. Na světlo světa vychází e-mail, který napsala švagrová Víta Bárty manažerka ABL Stanislava Bártová. Řeší v něm inzerci časopisu Pražan. Informaci přinesly dnešní Hospodářské noviny (HN).

Související: John: Hra na Babáka skončila

„Se Skalou je pozitivní vývoj v tom, že mimo dořešení faktur za rok 2008 (což je problém ABL) budeme pokračovat ve spolupráci i letos, přičemž komunikaci = urgování převezmu sama. Vím, že tento zdroj není nejspolehlivější, ale nové firmy nám Vítek neschválil," napsala 11. Února 2009 Bártová z firemního e-mailu tehdejší PR manažerce VV Markétě Vojtíškové a tehdejšímu předsedovi VV Jaroslavu Škárkovi. Ten Pravost mailu potvrdil.

SLEDUJEME témata  volba předsedy VV a nahrávka VV

„Ano, takhle to probíhalo, ABL totiž supervizorovala rozpočet VV a vydavatelství Pražan," prohlásil Škárka.

Bártův klan

Zdá se, že do financování strany byl zapojen také bratranec Víta Bárty Petr Bárta, který je majitelem marketingové agentury Babylon Promotion service, tato společnost proinzerovala v časopisech VV miliony korun. V komunikaci s Bártovou např. Petr Bárta říká, že 10. Února 2009 proplatil všechny faktury VV cca v hodnotě cirka 600 tisíc korun.

Dále čtěte: Uznávaný filozof Jan Sokol: Bárta vše myslel dobře

Na základě těchto e-mailových zpráv se lze domnívat, že VV byly financovány skrytě, a pokud je to pravda, jde o nelegální činnost, protože podle zákona musí být sponzoři politických stran a jejich dary veřejné, aby se zamezilo skrytým lobbistickým tlakům. Za zmínku stojí, že jen za rok 2009 přiteklo do vydavatelství Pražan 43 milionů korun.

Strana si před několika dny zažádal o forenzní audit, který má prokázat, že její financování bylo čisté. Až do dokončení auditu se nechce ke kauzám vyjadřovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…