Magoři, teď paka. Polčák se knížete zastává. Může si to dovolit

01.06.2011 23:31

Svérázný slovník Karla Schwarzenberga poslance TOP 09 a STAN Stanislava Polčáka netrápí. Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg o koaličních partnerech řekl, že to jsou paka.

Magoři, teď paka. Polčák se knížete zastává. Může si to dovolit

Šéf koaliční TOP 09 se posledního jednání K9 nezúčastnil, je totiž na pracovní návštěvě jako ministr zahraničí ve Spojených státech.

Na dotaz novinářů, co si o posledním jednání koaličních špiček myslí, s ulehčením odpověděl, že je rád, že na jednání nemusí být fyzicky přítomen.

„Bohudík, už je to tak dávno, co jsem byl naposled v Praze, že už si nepamatuju na ty paka," řekl českým novinářům Schwarzenberg, který je v zahraničí od soboty.

Poslanec Stanislav Polčák, jež byl zvolen do sněmovny právě na kandidátce TOP 09, se prostořekého předsedy zastal. "Pan předseda má svérázný slovník. Může si to dovolit," řekl v ČT Polčák a moderátor Jakub Železný se nechápavě podivil.

Magoři a černoprdelníci

"Pokud by to řekl jiný politik, musel by se za svá slova omlouvat," oponoval Železný. Polčák se jen usmíval.

Schwarzenberg je svými neotřelými formulacemi znám. V roce 2007 proslul větou na adresu protitemelínských rakouských aktivistů. „Jak ty magory trošku znám, demonstrace budou nekonečně pokračovat, ale ne už na silnici."

O lidovcích pak hovořil jako o černoprdelnících. "Černoprdelník je běžně rozšířený a v Česku používaný výraz pro lidovce. ODS se na mě také nezlobí, když je označuji modří ptáci a členové TOP 09 se nevztekají kvůli tomu, že nám někdo říká topinky," řekl Schwarzenberg pro ParlamentníListy.cz.

Psali jsme:
Schwarzenberg se omluvil lidovcům za označení "černoprdelníci"

Spisovatel Stránský: Kníže prezidentem. Jinak ve vládě blbci a katastrofa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

7:21 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

ČSOB se chlubí tím, že „motivuje“ své klienty k zeleným řešením a nejinak se staví také ke svým fire…