Moravec jako zemědělec amatér. Šmerda jej musel opravovat

05.06.2011 23:16

Moderátor ČT Václav Moravec je díky svému nedělnímu pořadu zase o něco chytřejší. Ministr dopravy Radek Šmerda mu v něm totiž vysvětlil rozdíl mezi jednotlivými osivy. Řeč byla o jedné z nejznámějších žen z lidu. Ludmile Havránkové.

Moravec jako zemědělec amatér. Šmerda jej musel opravovat

Rebelská farmářka Ludmila Havránková totiž v uplynulém týdnu podepsala s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD) smlouvu na prodej svých pozemků pro dálnici D11. Spor o jí vlastněné pozemky tak zřejmě po 17 letech skončí.

Stavbě dálnice D11 do Hradce Králové totiž díky jejímu rozhodnutí nyní už nestojí nic v cestě. Za 11 hektarů farmářka od státu dostane 90 milionů korun a další pozemky smění s Pozemkovým fondem.

Vypadá to nadějně

"Pozemkový fond posuzuje pozemky, které si paní Havránková chce koupit, vypadá to dobře, je to otázka zhruba 2 měsíců, kdy bude směněno," uvedl v nedělních Otázkách Václava Moravce ministr dopravy Radek Šmerda.

A kdy dojde k zahájení výstavby kýženého úseku dálnice? Ve chvíli, kdy budou pozemky Havránkové prázdné. "Práce začnou ve chvíli, kdy paní farmářka sklidí, má zasetou řepu," vysvětlil v pořadu Šmerda.

Havránková musí sklidit. Pak to začne

"Takže to začne, až paní Havránková sklidí řepku," zopakoval zemědělských prací zjevně příliš neznalý Moravec. "Ne řepku, ale řepu," poučil jej Šmerda. Dodal, že farmářka sklidí zřejmě na podzim - práce tak začnou patrně po prázdninách.

Šmerda také uvedl, že plánuje pokračovat ve výstavbě i dalších staveb a komunikací, projekt dálnice D11 ale považuje za prioritní.

Více čtěte:

  • Až se Bárta očistí, předá mu Šmerda ministerstvo dopravy zpátky
  • Bárta předal svůj úřad náměstku Šmerdovi
  • Prezident jmenuje nové ministry Kubiceho a Šmerdu
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

    Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

    Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

    22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

    Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…