Bárta předal svůj úřad náměstku Šmerdovi

13.04.2011 13:45

Ministr dopravy Vít Bárta (VV) se své funkce vzdal nejen formálně, ale i prakticky. Její výkon převedl na svého náměstka.

Bárta předal svůj úřad náměstku Šmerdovi

Neformální lídr Věcí veřejných Vít Bárta, jehož rezignace na vládní funkci čeká na Hradě na podpis prezidenta, pověřil řízením ministerstva dopravy prvního náměstka Radka Šmerdu. Nechce již ovlivňovat chod ministerstva, nepřišel ani na zasedání vlády, řekl dnes ČTK Martin Novák z tiskového oddělení ministerstva.

Téma Vládní krize

Bárta podle něj nechce ohrozit pokračování vládních reforem a zároveň nechce být osočován, že ovlivňuje chod ministerstva. Proto se podle Nováka až do vyšetření své kauzy nehodlá na řízení úřadu podílet.

John i Dobeš pracují. Zatím

Podle zdroje ČTK přišlo do Strakovy akademie všechni ostatní ministři, tedy i ministr školství za Věci veřejné Josef Dobeš a jeho stranický šéf ministr vnitra Radek John, jejichž odchod z vlády požaduje premiér Petr Nečas (ODS).

Bárta se podle zákulisních informací zasedání kabinetu neúčastnil už minulý týden. Je běžné, že ministry na schůzích vlády zastupují jejich náměstci.

Minulý týden se objevily informace, že Bárta si kupuje loajalitu svých stranických kolegů. Trestní oznámení kvůli tomu podali a přijaté peníze odevzdali nyní už bývalí poslanci VV Jaroslav Škárka a Kristýna Kočí. V pátek ministr podal rezignaci s tím, že hodlá svoje jméno očistit.

Více čtěte:

Získali jsme SMS, kterou ODS varuje členy před Bártou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …