První půlmilion je venku. Bárta naznačuje, za kolik prodal ABL

06.06.2011 14:20

Na prodeji svého podílu v ABL bratrovi Bárta podle svých slov vydělal stovky milionů korun. Kolik to bylo přesně a jak je to s Bártovou snahou v politice zbohatnout? Čísla ukazují, že tento záměr se bývalému ministrovi dopravy daří. Přesněji řečeno, daří se to rodinné firmě ABL.

První půlmilion je venku. Bárta naznačuje, za kolik prodal ABL

Bývalý ministr dopravy a přední politik Věcí veřejných odkryl výši první splátky za prodej svého podílu ve společnosti ABL. Svůj podíl se Bárta rozhodl prodat po vstupu do politiky, aby nemohl být obviňován ze střetu zájmů. První splátka číní dvacet tisíc EURO, tedy asi půl milionu korun Informaci zveřejnil sever Aktuálně.cz

Prodejem vydělal stovky milionů korun

V minulosti přitom Bárta prohlašoval, že na prodeji svého podílu vydělal stovky milionů korun. Přesnou částku ale uveřejnit nechtěl, odkázal jen na svá daňová přiznání. "Důkaz uvidíte každý rok. Jde o splátky, které se budou objevovat v mém majetkovém přiznání jako poslance," víc Bárta o zisku neprozradil.

Média opakovaně upozorňují na to, že Vít Bárta vstupoval do politiky s úmyslem vydělat si, jak to ostatně přiznává na nahrávce, kterou jako první zveřejnila Mladá fronta Dnes. Bárta to opakovaně popřel, ale zdá se, že jasná čísla hovoří proti němu. V době, kdy byl ministrem dopravy, získala ABL zakázky v hodnotě dvě stě padesát milionů korun a to především od pražského magistrátu.

Související:

Bárta už zpět do byznysu nemůže. Nebrali by mě, říká

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…