Stávka bez maestra Hrabovského? děsí se komentátor

14.06.2011 16:24

Už ve čtvrtek čeká Pražany a další obyvatele českých velkoměst dopravní stávka. Komentátor týdeníku Reflex se zamyslel nad tím, co zásadního jí bude chybět.

Stávka bez maestra Hrabovského? děsí se komentátor

Plánovaná čtvrteční stávka, která výrazně naruší obvyklé fungování ve všech větších českých městech, podle komentátora týdeníku Reflex postrádá důležitou postavu. "Chybí mi hlavní obvyklý podezřelý: PR maestro Jiří Hrabovský," napsal v úterý Petr Holec.

SLEDUJEME téma: STÁVKA

Hrabovský působil v minulosti například coby autor PR kampaně pro lékařskou protestní akci Děkujeme, odcházíme.

"Její hlavní tváří - samozřejmě kromě jistých nezaměnitelných doktorských tváří - se tehdy za pár miliónů stal právě Hrabovský; od chvíle, kdy někdejší redaktor komunistických TV zpráv navlékl triko protestní akce a nasadil tvář ustaraného profíka, co se upřímně strachuje o blaho lékařů, stala se z doktorského chaosu perfektně fungující mediální mašinérie: nikdo nepochyboval, že skončila legrace," zavzpomínal komentátor.

Šarmantní profík tu chybí

Ten v souvislosti se čtvrteční stávkiou zalitoval, že se v ní neangažuje právě Hrabovský. "Postrádám Hrabovského profesionalismus (a šarm) v chystané čtvrteční stávce, tentokrát ovšem na straně Kalouskovy vlády. Když už jsme u de facto premiéra Miroslava Kalouska, jenž vedení vlády stále finguje financemi: nemohl mu někdo poradit, že průhlednou akcí se soudem a fingovaným pozváním odborářů na vládu, kde jim šoupli soudní obálku, vše ještě zhorší?" táže se Holec.

Psali jsme:
Vynadejte odborářům. Tady jsou čísla, napsal bulvár. Lidé jim volají, ale...

V komentáři se opírá ale nejen do šéfa financí, ale také do samotného premiéra. "A co teprve chudák premiér Petr Nečas, který tak úplně není premiér; v pátek slyším v rádiu jeho ustrašený, jako by přiskřípnutý hlas, jak mi říká, že vláda kvůli stávce určitě od reforem neustoupí, jen možná změní jejich parametry. Už v sobotu pak tentýž Nečas, posílený soudním rozhodnutím, hřímá do vládního pultíku s mikrofonem, že odboráře nechá zaplatit i poslední korunu škod," podivil se Nečasovu postupu komentátor.

Pokud by podle něho současná vláda měla po boku právě Hrabovského, jistě by ji prý nenechal na holičkách. Poradil by jí alespoň základní pravidlo úspěšného PR. "Abyste na svou stranu získali veřejnost, musíte být přinejmenším důvěryhodní," uzavřel Holec.

K věci:
Klaus rozpálil odboráře Duška. Čtěte necenzurovaná slova
Nejsem zbabělec. S nespokojenci promluvím, tvrdí Kalousek u vína 
Vůdce stávky: Nejsem levičák, Kalousku, ty šoumene navoněnej 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…