Překvapili jsme se navzájem, říká Peake o dodatku ke koaliční smlouvě

15.06.2011 14:58

Ve stínu čtvrteční stávky dopravních odborů pokračuje jednání vládních stran o dodatku ke koaliční smlouvě, jehož přijetím do konce června podmiňují Věci veřejné své setrvání v koalici. Šéfka poslanců VV Karolína Peake v rozhovoru pro Týden.cz uvedla, že se strany navzájem překvapily, do jaké hloubky ve svých návrzích dodatku jdou.

Překvapili jsme se navzájem, říká Peake o dodatku ke koaliční smlouvě

Po rozhodnutí Věcí veřejných požadovat dodatek ke koaliční smlouvě se předpokládalo, že jeho součástí bude především to, co chce změnit nejmenší vládní strana. Nabídnuté příležitosti se však rádi chopili i koaliční partneři. Na dnešním jednání K9 se budou zástupci všech tří stran zabývat předloženými připomínkami.

„Rozesílali jsme to včera, tak nevím, jestli si to koaliční partneři stihli pročíst natolik, abychom se mohli bavit hlouběji o jednotlivých detailech nebo jenom o některých částech a zbytek nechat na další jednání," upřesnila v rozhovoru pro Týden.cz předsedkyně poslaneckého klubu VV Karolína Peake.

VV vložily do dodatku mimo jiné i akcie na doručitele

Místopředsedkyně strany uvedla, že dodatek má několik stran a vůbec se netýká jen resortů a personálií. „Do značné míry se týká i té obsahové části koaliční smlouvy s tím, že tam nic neměníme, spíše doplňujeme o věci, které se v průběhu roku ukázaly jako zásadní. Za nás to jsou například akcie na doručitele a anonymní vlastnění obecně, zdanění hazardu a podrobnější parametry jednotlivých reforem," dodala Peake.

Koaliční špičky hodlaly jednání o dodatku uzavřít dřív než 30. června, k němuž VV podmíněně vypověděly koaliční smlouvu. „Nechceme tu situaci hrotit. Ale myslím, že jsme se vzájemně překvapili v tom, do jaké hloubky v těch dodatcích jdeme, takže to asi ještě nějakou chvíli trvat bude," tuší šéfka poslanců VV, že dohadování v koalici nebude snadné.

K věci:

Koalice začala na přání VV pracovat na dodatku ke smlouvě

Véčka dnes vládu neopustí. Nečas ale dostal poslední ultimátum

Kalousek ví o záměru sebrat mu FAÚ. Tečka

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…