Poslanec ČSSD se bojí defenestrace: Já přeci nejsem z koalice

16.06.2011 9:52

Podle zdroje ParlamentníchListů.cz přišel na středečním zasedání Organizačního výboru sněmovny poslanec ČSSD Jiří Krátký s originálním a neotřelým návrhem na změnu Jednacího řádu sněmovny, podle něhož by byli odlišně označeni poslanci koalice i opozice, aby nebyli opoziční poslanci vyhozeni protivládním davem z oken.

Poslanec ČSSD se bojí defenestrace: Já přeci nejsem z koalice

Informaci redakci povtrdil redakci člen výboru Jan Bauer z ODS. Podle Krátkého se měl změnit Jednací řád sněmovny s tím, že by poslanci koalice a opozice byli rozdílně označeni. To by opoziční poslance z ČSSD a KSČM ochránilo před případnou defenestrací, která by jim hrozila od protestujích odborářů.

k tématu: Poslanci vynadali odborům do teroristů a takhle to schytali 

Oranžová vesta

„Z výrazu tváře ostatních poslanců jsem vypozoroval, že si patrně mysleli, že pana poslance postihlo patrně dočasné pomatení smyslů. Většinový názor byl, že nelze takto narychlo měnit Jednací řád sněmovny a že se pan poslanec případně může sám nějak odlišit. Například oranžovou odborářskou vestou. Takže uvidíme, jestli zítra přijde v oranžové vestě a pak se již nemusí bát případné defenestrace," smál se Bauer.

více:

ParlamementníListy.cz zavolaly jeho kolegovi z výboru Janu Hamáčkovi z ČSSD. Ten se tohoto zasedání neúčastnil, protože byl na setkání s náměstkem ministra obrany USA Williamem Lynnem, který je na návštěvě v ČR.

téma: stávka

Krátký stranického kolegu pobavil

„Já jsem na středeční schůzi výboru nebyl, protože jsem byl na setkání s panem náměstkem Lynnem. Jestli je to pravda, tak si myslím, že to pan kolega určitě myslel jako vtip," řekl redakci zjevně pobavený Hamáček.

"Mně to nepřipadalo příliš humorné. Já osobně jsem mu kontroval, že by se poslanci neměli odlišovat. Když se hovoří o tom, že se mají poslanci koalice defenestrovat, tak to opravdu nepovažuji za legrační a ČSSD bohužel takovým agresivním náladám ve společnosti napomáhá. Povzbuzovat lidi k agresivitě a pak navrhovat, že se budeme odlišně oblékat, nepovažuji za slušné," řekl s vážností poslanec ODS Marek Benda.

Krátký se inspiroval článkem politologa Zdeňka Zbořila, ve kterém varoval, že nespokojenost lidí a vzrůstající agresivita může jednoho dne dojít k tomu, že politikům může hrozit defenestrace, tedy vyhazování z oken.

více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…