Kalouskova první slova v den stávky: Obtěžujte lidi co nejméně

16.06.2011 7:28

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP09) opakovaně prohlašuje, že provedení nezbytných reforem je jediným důvodem, existence této vlády. Ministr odborářské bosse obvinil i z toho, že v zásadě odmítají komunikovat s vládou, trvají jen na tom, aby se reformy přepsaly podle programu ČSSD.

Kalouskova první slova v den stávky: Obtěžujte lidi co nejméně

Pro Českou televizi řekl dnes ráno ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), že plně respektuje právo na stávku, ale celá akce nesmí překročit únosné meze. Důležité podle ministra je, aby stávka obtěžovala občany co nejméně.

"To, co nás znepokojilo, byly hrozby blokádami, dokoonce i živelnými. Nakonec snad rozum zvítězil a odboráři budou obtěžovat lidi co nejméně," sdělil ministr.

ParlamentníListy.cz sledují téma STÁVKA

„Já jsem několikrát zdůraznil, že je možné diskutovat o parametrických změnách reforem, ale potřebujeme systémové změny, to je jediný důvod existence této vlády. Je možné hledat kompromis v parametrech, ale není možné přistoupit na argumentaci "ustupte od reforem a přepište to podle programu sociální demokracie". Já jsem v zásadě nic jiného zatím neslyšel, upozornil Kalousek.

Politoložka Dvořáková: Situaci zradikalizovala i vláda

Hostem ranního vysílání ČT24 byla i politoložka Vladimíra Dvořáková, která připomněla, že k radikalizaci společnosti nepřispěly jen odbory, ale také vláda.

Dále čtěte: Poslanci vynadali odborům do teroristů a takhle to schytali

„Situace se zradikalizovala i tím, že vláda podala v souvislosti s tím podmět k soudu. Problém je, že ministr Kalousek tuto situaci ještě zostřuje. Je třeba mít na paměti, že stát stojí na práci lidí a pokud se pracující masově bouří, může to být problém," prohlásila Dvořáková.

Dopadneme jako Řecko?

Ministr Kalousek ve vysílání připomněl i aktuální situaci v Řecku, kde sociální napětí dosahuje vrcholu a lidé, kteří se bouří proti nezbytným reformám, přicházejí k tamnímu ministerstvu financí se zápalnými lahvemi. Řecko je bez peněz, lidé svého ministra financí nenávidí a ten přitom ani neprovedl ony nezbytné kroky, kvůli kterým ho lidé nenávidí.

K tématu: ČSSD vyzývá Kalouska k rezignaci

Dvořáková v této souvislosti oponovala, že Řecko je v tak složité situaci především proto, že tam bujela korupce a klientelismus. Jihoevropský stát se podle politoložky uzdraví až tehdy, když budou tyto praktiky vykořeněny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…