Pražského primátora překvapil rozsah dopravní stávky

16.06.2011 9:13

Primátor odmítl, že by vedení města podcenilo situaci v pražské dopravě. Rozhodování člověka je podle Svobody neobyčejně složité a v okamžiku, kdy se člověk rozhoduje ve skupině, je to nepředpověditelné. Metro se navíc zastavilo poprvé v historii.

Pražského primátora překvapil rozsah dopravní stávky

Předem ohlášená dopravní stávka se citelně dotkla především hlavního města Prahy, další metropole hlásí sice omezený, leč relativně bezproblémový provoz městské hromadné dopravy.  Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) ovšem přiznal, že ho překvapil rozsah stávky. Věřil, že vyjede metro i více autobusů. Informaci přinesl server Novinky.cz.

  • ParlamentníListy.cz sledují téma STÁVKA
  • „Čekali jsme, že metro vyjede z asi 30 % a čekali jsme také trochu více autobusů na tratích," řekl primátor. Za současné situace by souprava metra přijela do stanice jen každých dvacet minut, což je z hlediska kapacity samotných stanic neúnosné, proto metro stojí úplně.

    Primátor pochybení odmítá

    Primátor odmítl, že by vedení města podcenilo situaci. „Rozhodování člověka je neobyčejně složité a v okamžiku, kdy se člověk rozhoduje ve skupině, je to nepředpověditelné. Píše se to ve všech učebnicích psychologie," poznamenal primátor.

    K tématu: Poslanci vynadali odborům do teroristů a takhle to schytali

    Primátor věří, že odpoledne už by se metro mohlo rozjet, protože pro odboráře je symbolicky nejdůležitější, aby se doprava zastavila především ráno při cestě do práce. Odpoledne už symbolický význam oslabí. Za zmínku stojí, že je to poprvé v historii, co se pražské metro zastavilo.

    Související:

    Kalousek chce vzít velkoměstům miliardy. Svoboda je šokován 

    Foto: Hans Štembera

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: mp

    Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

    návrat Ukrajinců

    Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

    17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

    Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…