Uhlazený Krása je v šoku. Pro vulgarismy nejde daleko

26.06.2011 9:28

Jindy distinguovaného šéfa Národní rady zdravotně postižených Václava Krásu zdvihla ze židle první část zdravotnické reformy.

Uhlazený Krása je v šoku. Pro vulgarismy nejde daleko

Nešel kvůli ní daleko ani pro vulgární výraz. "To si snad dělá pr..., né?," použil Krása v hodnocení návrhů ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09) odkaz ke sloganu letošního ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. 

Lživá masáž

"Jsme pořád lživě politiky a medii masírováni, že bez reformy nebudeme mít ani na základní zdravotní péči a nedostatek financí způsobí rozvrat celého systému," rozčílil se Krása na serveru Aktuálně.cz.

Opřel se ale nejen do členů vlády, která reformu navrhuje, ale také do žurnalistů. "Jak je možné, že novináři, kteří si sami říkají „hlídací psi demokracie" si občas nepřečtou něco jiného a pořád omílají lži politiků. Jak je možné, že mezi 115 koaličními poslanci se nenajde ani sedm statečných, aby řekli, to přece není pravda, co tvrdíme občanům," podivuje se zástupce osob se zdravotním postižením.

Tomu se nelíbí zejména zavedení zdravotnických standardů, které podle něho mohou vést k tomu, že pokud si pacienti nezvolí nadstanard, budou ve zdravotnických zařízeních diskriminováni.

Zneužívání je na spadnutí

"Jakmile se tu rozšíří atmosféra, že hrazená péče je omezovaná, může se stát, že bude požadovaná platba i za péči hrazenou. Právní vědomí je obecně velmi nízké, a když máme vážný zdravotní problém, příliš nám na penězích nezáleží. To nutně povede ke zneužívání systému," zlobí se Krása.

"Co k tomu dodat?! Pokud si uvědomíme, že se současně likviduje velmi dobrý systém očkování obyvatel, že se zvyšuje denní platba při pobytu ve zdravotnickém zařízení na 100,- Kč a v léčebnách dlouhodobé péče na 300,- Kč denně, takže se stává sociálně neúnosná, je potřeba se začít bránit. To si z nás nedělá někdo jenom p...., ale chce na nás parazitovat. Nejsme ovce, neměli bychom si to nechat líbit," rozhořčil se Krása s tím, že hodlá vyvinout veškerý možný tlak, aby refrormě ve formě, v jaké je navrhovaná, zabránil.

Více čtěte:

  • Matka dětí na vozíku: Vezmou mi 12 tisíc měsíčně, budeme živořit
  • Ministr Drábek: Zdravotně postiženým výhody neberu. Je to lež
  • Vaše koryta, naše bída, křičeli invalidé na ministry
  • Foto: Hans Štembera

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

    Populismus?

    Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

    17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

    Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…