Fejk se chce obrátit na soud kvůli ochraně osobnosti

28.06.2011 9:15

Bývalý ředitel pražské ZOO a bývalý ombudsman Českých drah Petr Fejk uvažuje o tom, že k soudu podá stížnost na ochranu osobnosti. Jeho plat prý odpovídal vyššímu střednímu managementu a lidé na stejných pozicích v jiných státních firmách jej mají také.

Fejk se chce obrátit na soud kvůli ochraně osobnosti

Fejk tvrdí, že proti němu média zahájila diskreditační kampaň, která mu změnila život. Tu odstartovalo zveřejnění odhadu jeho platu za funkci ombudsmana v Českých drahách. Poté, co podal výpověď a podepsal dohodu o konkurenční doložce, se tyto smlouvy objevily v médiích.

Obrátím se na soud kvůli ochraně osobnosti

Fejk už se sám nedokáže bránit v médiích pomocí racionálních argumentů, a tak uvažuje, že se obrátí na soud a bude se dožadovat ochrany osobnosti. Napsal to do článku v deníku MF Dnes.

Do kampaně se zapojili i někteří politici, aniž by znali pracovněprávní vztah mezi Fejkem a ČD nebo úkoly, které z toho vyplývají. To podle Fejka zpochybnilo jeho pracovní pozici a jeho legální pracovněprávní nároky a osobnostní práva. Přitom jeho plat odpovídal odměňování vyššího středního managementu ČD.

Stejný plat mají stovky zaměstnanců v jiných státních firmách

Funkce ombudsmana měla za úkol zlepšit klientský přístup a kvalitu služeb v Českých drahách. Cílem byli spokojení zákazníci, což by firmě pomohlo v boji s přicházející konkurencí.

Fejk prý o místo neusiloval, ale dostal nabídku. Prohlašuje, že za tím nebyly žádné mimopracovní ani politické pohnutky. Proto za platové ohodnocení neodpovídá, a tak by neměl být dehonestován.

Podobné pracovní podmínky prý mají v jiných státních firmách stovky zaměstnanců, uzavírá svůj článek v MfD. 

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…