Zubová vystřídala čtyři strany za šest let, teď je u Bobošíkové

01.07.2011 9:04

Olgu Zubovou a Janu Bobošíkovou spojuje hned několik věcí. Neúspěšně se např. pokusily vstoupit do sněmovny i do Senátu. Sdílí náhled na potřebné reformy školství či zdravotnictví a shodně také vyjadřují odpor k současné vládě. Teď spolu spolupracují.

Zubová vystřídala čtyři strany za šest let, teď je u Bobošíkové

Bývalá členka Strany zelených Olga, která významnou měrou přispěla k rozkolu v dnes již mimoparlamentní straně, zamířila pod křídla Jany Bobošíkové. Stala se předsedkyní Středočeské organizace Suverenity Jany Bobošíkové. Oběma dámy spojuje, že již delší čas usilují o úspěch, ani jedné se však zatím nedaří. Informaci přinesl deník Mladá fronta Dnes.

„Mám názory pořád stejné, prostě jsem našla uskupení, kde je můžu uplatnit. Nelétám zleva doprava. Navíc, ze Strany zelených jsem byla vyhozena," připomíná Zubová, která si po odchodu od zelených založila Demokratickou stranu zelených, s kterou ovšem při posledních volbách propadla.

Spojuje je i odpor k vládě

Mimo ne příliš úspěšných politických pokusů kandidovat do sněmovny či do Senátu spojuje Bobošíkovou a Zubovou také odpor k současné vládě. Shodně kritizují nahrávky či odposlechy, se kterými se v posledních měsících v politice setkáváme. Nerozcházejí se ani v pohledu na reformy ve zdravotnictví, školství a důchodech. Bobošíková pak u své nové středočeské předsedkyně oceňuje pohled na ekologickou problematiku.

Související:

Odpadlíci Tlustý, Zubová, Melčák hovoří: Véčka nejsou monopolní ďábel

Zubová: Budu kandidovat do Senátu za DSZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…