Euroskeptici: Do EU jsme šli dobrovolně. To by se teď nestalo

02.07.2011 17:56

Při pohledu zpět se nemohu ubránit dojmu, že to bylo jedno z nejhorších rozhodnutí občanů této země, napsal představitel euroskeptické Strany svobodných občanů. Rozhodnutí o vstupu do EU srovnává dokonce s tragickým vítězstvím komunistů ve volbách v roce 1946.

Euroskeptici: Do EU jsme šli dobrovolně. To by se teď nestalo

Strana svobodných občanů se profiluje jako euroskeptické uskupení. Jejím představitelům se nelíbí nařízení, která z EU přicházejí, neboť jsou přesvědčeni o tom, že bruselští úředníci by rádi získali pod svou kontrolu prakticky vše.

Nutno podotknout, že rozhodnutí o použitelných žárovkách či velikosti banánů euroskeptikům nahrávají. Úvahu středočeské organizace Svobodných Petra Zavadila uveřejnil server reformy.cz.

Podruhé bychom nevstoupili

Zavadil připomíná, že v létě uplynulo už osm let od doby, kdy většina obyvatel Česka vyjádřila souhlas se vstupem do EU. V této souvislosti odkazuje Na aktuální sociologické průzkumy, které naznačují, že podruhé by si Češi svůj vstup dvakrát rozmysleli.

„Svými důsledky mi to připomíná první svobodné volby po 2. světové válce konané v roce 1946. Jak tím co mu předcházelo, tedy sliby jak vykročíme cestou k budování skvělé budoucnosti, i hrozby co vše se stane, když se rozhodneme „špatně", tak tím co následovalo. Jen na to nejhorší, zatýkání, věznění a popravy, na to, zatím, nedošlo. Vše ostatní zde máme jak přes kopírák," hořekuje Zavadil a naráží tak především na velkou míru přerozdělování peněz, se kterou se v EU setkáváme

Přerozdělování ovšem není to jediné, co se politikovi svobodných nezamlouvá. Záporně se staví např. i ke konceptu evropského multikulturalismu.

Referendum a ven z EU

Zavadil ovšem také představuje recept, který by České republice pomohl ven z evropské kaše. Politici by podle jeho názoru měli přijmout zákon o referendu a v co nejkratším možném čase mají nechat občany hlasovat o vystoupení z unie. Doufá přitom, že se nejedná o nereálný scénář a již podruhé vzpomíná na socialistickou minulost republiky, během níž byly svobodné volby celých čtyřiačtyřicet let tabu.

Související:

EU zahájila příliv 56 milionů nových muslimů. ČR se nemůže bránit

Vlasák (ODS): EU chce finančně znevýhodnit Česko proti západním zemím

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…