Škromach: Musím šetřit, i když je to těžké

06.07.2011 10:11

Dovolenou hodlám přizpůsobit charitativním projektům, ke kterým jsem se zavázal, maximálně tak využiju nějaký last minute, prozradil exkluzivně ParlamentnímListům.cz senátor Zdeněk Škromach (ČSSD) na velehradských Dnech lidí dobré vůle. Manželce v prvé řadě slíbil, že několik dní volna věnuje údržbě domu a zahrady doma v Rohatci na Hodonínsku. „Rád bych se ale jel s rodinou i namočit někam k moři, pokud zbude nějaký týden volna, poohlédnu se po nějakém zájezdu v akci,“ sdělil Škromach.

Škromach: Musím šetřit, i když je to těžké

Šetřit prý musí každý, i senátor. „Možnosti jsou limitované, i když se to nezdá. Výdajů je dost, ale po tom snížení platů je naopak méně peněz. Snažím se udržet si charitativní projekty alespoň ve svém volebním obvodu a je smutné, když člověk vidí, že může dát méně peněz, přitom potřebných přibývá. To si pak dobře rozmyslíte, zda utratíte za dražší dovolenou nebo raději dáte peníze potřebným," vysvětlil svá úsporná opatření senátor. Rád by se ale vydal s rodinou k moři do Chorvatska či Řecka, což jsou politikovy oblíbené destinace.

 

Připomeňme, že plat místopředsedy senátu, kterým Škromach je, se pohybuje bez všech náhrad okolo sto tisíc korun měsíčně hrubého.

Velehradská pouť:
Katolík Gazdík z Velehradu: Co bylo církvím ukradeno, mělo by se vrátit
Mela o mikrofon. Vozíčkářka se chtěla na Velehradě ptát Drábka

Horší podmínky pro zaměstnance 

Odpočinek a nabrání nových sil bude Škromach zřejmě potřebovat, politických problémů, které ho trápí, je totiž dost.

Čtěte také:
Drábkova novela zákoníku práce prošla vládou
Komunista Filip: Novela zákoníku práce je jen rezignací na švarce

„Z čistě politického hlediska mě asi nejvíce trápí nevládnutí naší vlády. Dotýkají se mě také zákony, které se mají v nejbližší době projednávat. Podle mě například novelizace zákoníku práce bude znamenat výrazné zhoršení podmínek pro zaměstnance. Podobné je to i s takzvanou reformou důchodového systému. Vzniknou tady kapitálové společnosti, které budou každoročně spravovat desítky miliard korun z veřejných prostředků a nejbližší důchod vyplatí zřejmě až za 25 či 30 let. A po tu dobu prakticky jen dobře placení manažeři budou otáčet velké finanční prostředky a nikdo, ani stát, nezaručí, že budou zhodnoceny alespoň tak, aby se v inflační podobě lidem za těch 25 či 30 let vrátily," konstatoval pro ParlamentníListy.cz Škromach.

Ministr Drábek: Důvody důchodové reformy

Úřad bude daleko. Kvůli reformě 

Senátor není spokojený ani s reformami v oblasti sociálního zajištění, kde dochází k převodu životního minima a hmotné nouze z obcí na úřady práce.

„Myslím si, že to je špatný krok, protože obce sociální službu poskytují a umí s ní dobře pracovat a pokud se jim vezmou peníze jako výkonný prostředek, tak s tím samozřejmě budou mít problém. Navíc úřady práce víceméně dávku jen buď vyplatí, nebo nevyplatí. Ale bude tam chybět ta přímá vazba zaměřená spíše na řešení problémů než na vyplacení dávek. Kontroverzních věcí tak bude v nejbližší době opravdu hodně a do podzimu do rozpočtu to zřejmě ještě bude velké klání," dodal senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Anna Biháriová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…