Sazka u soudu vyhrála nad Tipsportem. Udrží dominanci na trhu?

08.07.2011 14:40

Číselnou loterii společnosti Topsport soud zakázal dřív, než vůbec začala, kvůli názvu. Sazku však v souboji s konkurencí čeká ještě tvrdý boj. Za deset dní totiž odstartuje loterie firmy Fortuna.

Sazka u soudu vyhrála nad Tipsportem. Udrží dominanci na trhu?

Společnost Tipsport přišla o reklamní tahák. V pondělí chce zpustit novou loterií, která má konkurovat Sportce. Firma chce ale svou novou hru pojmenovat Tipsportca, proti čemuž se ostře postavila společnost Sazka. Neváhala dojít až k soudu. Informuje o tom Česká televize.

Prý by se narušila práva k ochranné známce Sazky na hru Sportka. A soud dal Sazce zas pravdu, když svým předběžným opatřením. Tipspotca tak ani nespatří světlo světa.

"Městský soud v Praze rozhodl ve prospěch Sazky a vydal usnesení o předběžním opatření. Na základě něj je Tipsport povinen zdržet se dočasně užívání označení Tipsportca pro název jakéhokoliv svého produktu. V praxi to znamená, že musí číselnou loterii přejmenovat," uvedla mluvčí společnosti Sazka Lenka Tichá.

Sazka nemá vyhráno

Mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava informaci potvrdil. Nefungují už ani webové stránky Tipsportcy a mizí také reklama na novou loterijní hru. Ke startu projektu tak možná vůbec nedojde.

Sazka však nemá v souboji s konkurencí vyhráno. V případě Tipsportu jde jen o dočasné rozhodnutí, na definitivní verdikt soudu o případném zákazu názvu se teprve čeká. V pondělí 18. července navíc odstartuje další konkurenční číselná hra Fortuna Lotto společnosti Fortuna, která možná Sazce řádně zatopí.

Sledujeme téma: Kauza Sazka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…