Poslanci začnou jednat o reformě důchodů a zdravotnictví

12.07.2011 6:40

Poslanci budou v úterý projednávat reformy důchodů a zdravotnictví, které kritizuje opozice. Mají se zabývat také předlohou, která založí Generální inspekci bezpečnostních sborů. Mimořádná schůze sněmovny začne odpoledne.

Poslanci začnou jednat o reformě důchodů a zdravotnictví

Reformní zákony sněmovna projedná v prvním čtení. Vládní reforma důchodů počítá s tím, že ve druhém pilíři si lidé budou moct na individuální účty u soukromých penzijních společností od roku 2013 převádět ze státního průběžného systému tři procentní body ze sociálního pojištění. Podmínkou bude, že si k nim přidají ještě částku ve výši dvou procentních bodů ze svého. Podle sociálních demokratů zatíží vyvedení peněz státní průběžný pilíř, systém nebude spravedlivý.

Zdravotní reformu tvoří tři zcela nové zákony. Vymezují podmínky poskytování zdravotní péče a postavení státu, poskytovatelů péče a pacientů, upravují činnost záchranné služby a věnují se zvláštním zákrokům, jako je umělé oplodnění, sterilizace a kastrace. Podle úterního vydání Hospodářských novin (HN) navrhují mimo jiné i zavedení nového poplatku ve výši až 55 korun denně za pobyt dítěte v dětském domově. ČSSD ale o reformách tvrdí, že jde o revoluci, která nepřinese žádné zlepšení, ale jen prohloubí nepořádek ve zdravotnictví.

Druhé čtení a závěrečné schvalování reformních zákonů se odehraje až na některé následující schůzi. Další řádné zasedání poslanců začne koncem srpna.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…