Starosta Litvínova si od města půjčil 700 tisíc na opravu domu

12.07.2011 9:58

Milan Šťovíček, poslanec a místopředseda strany Věci veřejné, si od města Litvínov půjčil 770 tisíc korun. Ve městě ale zároveň působí jako starosta. Informují o tom Hospodářské noviny na základě poslancova přiznání k majetku.

Starosta Litvínova si od města půjčil 700 tisíc na opravu domu

Šťovíček si peníze půjčil z městského fondu oprav a modernizace bydlení, který byl v Litvínově založen před několika lety. Občané si z něj mohou brát peníze na opravy bydlení a město tam ročně posílá miliony korun. Město půjčuje finance s tříprocentním úrokem na dobu až osmi let, což je mnohem levnější a výhodnější než v bankách.

Ta půjčka je nemorální, tvrdí opozice

„Nevím přesně, kdy si půjčku vzal, ale myslím, že to bylo někdy těsně po jeho zvolení. Podle mě je to nemorální a my jsme to kritizovali. Není vhodné, že si půjčil od města v postavení starosty. Navíc částka, kterou si půjčil, je výjimečně vysoká, většinou si lidé půjčují tak 150 tisíc," vyjádřil se v HN opoziční zastupitel v Litvínově Daniel Volák (ODS).

Místostarostka Litvínova Erika Sedláčková (KSČM) nepovažuje půjčku za špatnou. „Tu půjčku schvalovalo zastupitelstvo někdy na konci roku 2010, přesně to ale nevím. Víte, kdyby byl ve fondu oprav přetlak žádostí, tak bych se na to dívala jinak, jenže nebylo dost zájemců, a tak na půjčce panu starostovi nevidím nic zvláštního. Je ale pravda, že jde o vysokou částku," řekla Sedláčková v HN.

Kvůli splácení se Šťovíček musí pořádně otáčet

Poslanec také zastává řadu funkcí. Ve sněmovně řídí výbor pro životní prostředí, je starostou na plný úvazek, zasedá v orgánech dvou společností a od května minulého roku je zaměstnán ve škole Schola Humanitas. Tam si zatím vydělal 284 tisíc.

Šťovíček vedle půjčky od města, díky které opavuje svůj rodinný dům, splácí také leasing 990 tisíc korun.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…