Imunitní výbor skončil s výslechem Škárky

12.07.2011 10:38

Sněmovní mandátový a imunitní výbor si vyslechl poslance Jaroslava Škárku, kterého chce policie stíhat za přijetí úplatku. Škárka při odchodu z výboru znovu řekl, že je nevinný. Uvedl, že členové výboru mu kladli otázky, na které se snažil odpovědět. Jednání bylo přerušeno. Informuje server Novinky.cz.

Imunitní výbor skončil s výslechem Škárky

Sněmovní imunitní výbor zatím nezaujal žádné stanovisko k vydání poslance Jaroslava Škárky nebo neformálního lídra VV Víta Bárty k trestnímu stíhání. Výbor si oba poslance na úterý pozval, dostavil se jenom Škárka. Bárta se omluvil kvůli nepřítomnosti svého advokáta.

Více: peníze za mlčení ve VV

Policie chce Bártu stíhat kvůli tomu, že se údajně snažil uplatit své tehdejší spolustraníky Škárku a poslankyni Kristýnu Kočí. Škárku chtějí policisté stíhat údajně kvůli tomu, že úplatek oznámil pozdě a část peněz utratil. Bárta od počátku tvrdí, že šlo o půjčky. Škárka zase zdůrazňuje, že si peníze nechat nechtěl.

Současná sněmovna zatím hlasovala o vydání svého člena k trestnímu stíhání jen jednou. Šlo o poslance zvoleného za VV Stanislava Humla. Policie Humla podezřívala ze zmanipulování posudku nehody, on tvrdil, že se ničeho nedopustil a poukazoval na údajně nestandardní postup policie. Mandátový a imunitní výbor nepřijal žádné usnesení. Koncem března pak sněmovna Humla vydat odmítla, ačkoli o to poslanec v projevu ve sněmovně - po předchozím váhání - sám požádal.

V minulém funkční období sněmovna souhlasila s vydáním svého člena ke stíhání celkem třikrát. V září 2007 poslanci vydali k trestnímu stíhání poslance KSČM Josefa Vondrušku pro podezření, že za minulého režimu jako vězeňský dozorce týral vězně. Letos v dubnu jej soud nepravomocně osvobodil.

Sněmovna vydala také poslance ODS Ondřeje Plašila, který podle policie řídil opilý. Později dostal pokutu a zákaz řízení. V listopadu 2009 byl imunity zbaven exposlanec ČSSD Petr Wolf, který je podezřelý z úvěrového podvodu, zkreslování údajů o stavu hospodaření a z porušování autorských práv. Soud s ním dosud neskončil.

Související:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…