Boj o šéfování ČT: Mluví se o nových kandidátech

13.07.2011 11:23

Jako čertíci z krabičky vyskakují nová jména případných kandidátů na post generálního ředitele České televize po odstupujícím Jiřím Janečkovi. Za kandidáta číslo jedna je považován exšéf Petr Dvořák. Tomu vedle už zveřejněných jmen možná bude konkurovat i Alena Müllerová, šéfdramaturgyně vývoje České televize.

Boj o šéfování ČT: Mluví se o nových kandidátech

Informaci přinesl v úterý server Týden.cz. „Uvažuji o tom, ale definitivně se rozhodnu až po vyhlášení výběrového řízení," řekla možná adeptka serveru. Dodejme, že Alena Müllerová se o post generální ředitelky už v minulosti ucházela.

Podle informací ParlamentníchListů.cz svůj zájem už vyjádřil i mluvčí plynárenské společnosti RWE a bývalý redaktor ČT Martin Chalupský.

SLEDUJEME téma volba nového šéfa ČT

Tito dva tak obohatí dosavadní, podle mnohých „tutovou" skupinu kandidátů, kam patří dosavadní šéf internetu a nových médií ČT Milan Fridrich, ředitel ČT24 Roman Bradáč, Hynek Chudárek, dosavadní šéf TV Óčko a Jana Kasalová, která už se o post hlavy ČT jednou ucházela.

ZDE SLEDUJEME dění v ČT

O možné podobě výběrového řízení dnes bude jednat Rada České televize. Pokud rada tento harmonogram beze zbytku schválí pak, už zítra by toto výběrové řízení mohlo být vyhlášeno. ParlamentnímListům.cz to potvrdila Dana Eklová, místopředsedkyně rady ČT.

„Pokud by to bylo schváleno v předkládaném znění, pak by ve čtvrtek bylo vyhlášeno výběrové řízení, 22. srpna by byla lhůta pro doručení přihlášek do výběrového řízení, následující den by se u notáře otvíraly obálky s přihláškami. Další den by veškeré materiály obdrželi členové rady," informovala redakci Eklová.

Nový ředitel by mohl být znám v září

Podle ní harmonogram předpokládá, že sedmého září by mohlo být hlasování o pěti kandidátech postupujících do finálního výběru. „A jedenadvacátého září je tu termín, kdy by mohl být vyhlášen vítěz výběrového řízení. Nicméně znovu podotýkám, že jde jen o návrh a zda jej rada přijme beze změny, to se dnes uvidí," uzavřela radní.

O kandidátech na šéfa televize se spekuluje od začátku června, kdy dosavadní generální ředitel ČT Jiří Janeček oznámil, že ze zdravotních důvodů se k 31. srpnu vzdává funkce. Oficiálně však zatím Janeček rezignaci nepodal.

Napsali jsme:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

16:05 Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

Na konci minulého týdne celníci na Letišti Václava Havla zadrželi 44letého cizince polské národnosti…