Vodrážka z ODS: Odborář Zavadil mluví jako komunista Štěpán

12.07.2011 19:27

V Impulsech Václava Moravce přirovnal David Vodrážka, poslanec za ODS a starosta Prahy 13, šéfa odborů Jaroslava Zavadila ke komunistovi Miroslavu Štěpánovi. Zhodnotil tak jeho projev před ministerstvem zdravotnictví, kde dnes odbory pořádaly happening.

Vodrážka z ODS: Odborář Zavadil mluví jako komunista Štěpán

„Mně to skoro přišlo, jako když v roce 1989 Miroslav Štěpán mluvil k dělníkům v ČKD. Taková ta barva hlasu..." zhodnotil David Vodrážka dnešní projev Jaroslava Zavadila, šéfa Českomoravské konfederace odborových svazů. Štěpán je bývalý funkcionář KSČ a před rokem 89 byl i jedním ze symbolů totalitní moci.

SLEDUJEME téma STÁVKA
OBRAZEM Na Kalouska křičeli

Co se týče zdravotních reforem, je prý Vodrážka ale rád, že není ve vládě, natož ministrem zdravotnictví, kde se s jeho jménem také spekulovalo. „Určitě jsem rád," smál se v pořadu.

Podle Vodrážky ale není pravda, co často tvrdí opozice v čele s ČSSD - že se zásadní reformy s nimi neprojednávají. „Já bych rozhodně nevěřil ČSSD v tom, že je štve, že se s nimi nehovoří a že proto změní reformy. Oni je změní, ať s nimi budeme hovořit nebo ne," řekl Vodrážka. Sociální demokracie si totiž stěžuje, že se s nimi nekomunikuje.


Druhý důchodový pilíř je ústupek

Také si starosta Prahy 13 nemyslí, že by nebyly činěny žádné ústupky. Za jeden z nich považuje už fakt, že druhý pilíř důchodové reformy je nepovinný.

Jako příklad výboru, kde se komunikuje napříč politickými stranami a jedná se o kompromisech, uvedl Vodrážka zahraniční výbor, kde je sám předsedou. „Nehrajeme si tam na to, kdo je větší king," pochvaloval si „svůj" výbor.

Zralý na hození ručníku do ringu

Další věc, se kterou je Vodrážka spokojený, je aféra okolo Key Investments. Před nedávnem se totiž Praze 13 vrátilo 200 milionů, jejichž návrat nebyl jistý. Vodrážkovi ale prý spadl kámen ze srdce, když se peníze objevily na účtě. Čekání na ně také označil za nejtěžší ne politické okamžiky v životě, ale osobní. „Já bych do toho politiku ani moc nezatahoval. Já byl v nějakou chvíli zralý na hození ručníku do ringu," přiznal s tím, že uvažoval o rezignaci na post starosty.

Související: Vodrážka vyzrál nad Key Investments. Peníze už má prý zpět

Považoval by to ale za útěk z boje, a navíc se prý obával, že by pak Praha 13 žádné peníze nedostala, pochválil svoje setrvání ve funkci Vodrážka. „Můžete mít tisíce smluv, ale stejně to je jen cár papíru," zhodnotil na závěr svoji zkušenost.

Čtěte více:

Agresivní odboráři poslali Hegera do pr... Pak došlo i na Kalouska

Poslanec primář: Takové bude české zdravotnictví po reformě. Těšte se...

Vodrážka: Zase jsem za blba. Proč bych měl rozhazovat za cesty?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…