Snaha o zrušení KSČM? Plýtvání penězi, rozčiluje se Filip

20.07.2011 22:13

Podle předsedy KSČM Vojtěcha Filipa je snaha o zrušení jeho strany zbytečným vyhazováním peněz. Nepřinese podle něj nic ani občanům, ale ani politikům, kromě toho, že se nebude mluvit o jiných, závažnějších věcech.

Snaha o zrušení KSČM? Plýtvání penězi, rozčiluje se Filip

Vláda uložila ministru vnitra Janu Kubicemu, aby připravil návrh na pozastavení činnosti KSČM. „Na základě toho se rozhodneme, zda podáme návrh k Nejvyššímu správnímu soudu," prohlásil Nečas na středečním brífinku po jednání vlády.

SLEDUJEME téma: Zákaz KSČM


KSČM by měla hlídat výroky svých poslanců

Důvodů pro zrušení strany však zatím není dost. Jediné, na čem by bylo možné KSČM chytit, jsou výroky jejích poslanců. Někteří členové vlády jsou jednoznačně pro zákaz, přestože analýza ministerstva vnitra, do níž mohly ParlamentníListy.cz nahlédnout, nejsou důvody stranu zrušit.

Kritický k tomuto názoru byl například ministr obrany Alexandr Vondra, který ostře kritizoval výroky komunistické poslankyně Marty Semelové. Ta přirovnala odbojáře proti komunistickému režimu k teroristům.

Podle Filipa ale kvůli takovým krokům hrozí vládě spíše mezinárodní ostuda. "Pokud by něco takového skutečně udělala, nezávidím vládě mezinárodní ostudu, kterou si utrhne u Evropského soudu pro lidská práva. Vláda by se měla starat o potřeby obyvatel a ne o to, jak likvidovat opozici."


Čtěte dále:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…