Ministr odměnil kolegyni více než sto tisíci. O ostatních mlčí

22.07.2011 22:39

I přesto, že policejní prezidium a ministerstvo školství obsluhují zcela odlišné části státní správy, co se týče mlhy kolem platů svých vrcholných pracovníků mají hodně společného.

Ministr odměnil kolegyni více než sto tisíci. O ostatních mlčí

Ředitelka kabinetu ministra školství Josefa Dobeše, dostala podle serveru Aktuálně.cz několik týdnů po nástupu od svého šéfa mimořádnou odměnu ve výši 110 tisíc korun.

Server výši odměny zjistil díky indiskreci Dobešova aparátu. V ostatních případech se úřad ministra školství (VV) stavé k informacím o odměnách svých konkrétních úředníků stejně jako policejní lídři - odmítá je veřejnosti sdělit.

Odměny se úzkostlivě tají

Server v rozsáhlém projektu oslovil se žádostí o zpřístupnění platů a veškerých dalších bonusů řadu úředníků. Ti sice oproti mnoha jiným úřadům částečně odpověděli, avak konkrétní čísla poskytli jen o měsíčních platech.

Výši prémií, které z veřejných peněz tak výrazně vylepšují některým úředníkům výsledné cifry na výplatních páskách, nadále tají.

Prezidium mlčí

Samo policejní prezidium dotaz na konkrétní odměny podle serveru úplně ignorovalo. Ministerstvo školství odepsalo, že není povinno takové údaje poskytovat.

"Ministerstvo kontinuálně zastává právní stanovisko, že podle zákona nemá jako povinný subjekt zákonnou povinnost uvádět konkrétní údaje o odměnách jednotlivých zaměstnanců," píše se  ve stanovisku ministerstva.

Více o Josefu Dobešovi ZDE

K věci:

John rýpal do Dobeše: Já bych Machálkové odměny nedal 

Zrušíme, sloučíme, vyhodíme. Ministr Dobeš děsí úředníky 

Šéfka Kabinetu Dobeše: Zveřejnění mého příjmu může být pomsta 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…