Nejvíce by na zrušení KSČM vydělala ČSSD, říká Jelínek

25.07.2011 11:11

Zákaz komunistické strany se stal aktuálním tématem dnešních dnů. V deníku Právo se k tomu vyjádřil komentátor Lukáš Jelínek. Podle něho by na zrušení strany nejvíce vydělala ČSSD.

Nejvíce by na zrušení KSČM vydělala ČSSD, říká Jelínek

„Pravicovou koaliční vládu posedla představa, že nejvážnějším ohrožením tuzemské demokracie není ani privatizace politických stran, ani nabourávání sociálního smíru primitivními rozpočtovými škrty. Klíčovým problémem dneška jsou prý komunisté," začíná ironicky svůj komentář Jelínek.

Jenom než se polepší...

Upozorňuje, že nemá jít o úplný zákaz strany, ale o pozastavení činnosti. „Strana bude fungovat, až se polepší a přestane být komunistickou. Ne, to není vtip," píše Jelínek.

Jelínek ale dodává, že by nakonec bylo dobré, aby KSČM byla souzena. „Jen ať KSČM před soud postaví! Na 99 procent je pravděpodobné, že bude vládní návrh zamítnut. Potom budou mít komunisté černé na bílém, že do české společnosti patří. Uvolní se také cesta k možné otevřené spolupráci ČSSD a KSČM," tvrdí Jelínek.

 

 


Levicové impérium ČSSD

Pokud by byla komunistická strana nakonec přece jenom zrušena, pravice si od toho nemůže příliš slibovat. „Komunisté by se přejmenovali a zahájili by po dvaceti letech novou etapu. Nejvíce by ale na odstavení KSČM vydělala sociální demokracie. Získala by čerstvé voliče, snad i členy, a stala by se skutečným levicovým hegemonem,"dodává na závěr Jelínek.


Čtěte více:

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…