Moravec je už na Nově, nebo co? Píší nám jeho obdivovatelé

31.07.2011 12:00

Otázky Václava Moravce mají prázdninovou pauzu? Na to se ParlamentníchListů.cz zeptalo v posledních dvou týdnech hned několik čtenářů. Moravcův jindy výřečný profil na Facebooku mlčí, žádná zmínka nepřišla ani z tiskového oddělení veřejnoprávní ČT.

Moravec je už na Nově, nebo co? Píší nám jeho obdivovatelé

Pravda je taková, že další díl cyklu Otázek Václava Moravce by měl být odvysílán v neděli 21. srpna. Do té doby si "Václav snad zkusí trochu odpočinout, ale stejně to skončí u plánování témat a vymýšlení novinek". Uvedl to profil OVM na sociální síti Facebook. Spolu s tím by měl premiérový, srpnový přenos nabídnout několik změn. Ty se týkají například virtuálního studia, které by již mělo pracovat zelenou technologii. Zároveň by mělo dojít ke změně designu.

Hojně navštěvovaný a velmi oblíbený profil Otázek Václava Moravce tak nepřímo odmítl informace, které naposledy přinesl bulvární deník Aha!. Ten informoval, že jednání mezi Moravcem a televizí Nova jsou již v plném proudu.

Nejsledovanější tuzemská televize totiž zamýšlí obnovit kdysi populární diskusní pořad Sedmička. K tomu by ale potřebovala špičkového moderátora. ParlamentníListy.cz koncem června informovaly, že nabídku od TV Nova dostal Václav Moravec. Bulvární deník Aha! přinesl informaci, že televize s moderátorem řeší plat.

Sebe posílit a protivníka oslabit může TV Nova, pokud se jí skutečně podaří zlanařit moderátora České televize Václava Moravce, jehož Otázky přitahují neděli co neděli k obrazovkám ČT1 a ČT24 kolem půl milionu diváků. Nejsledovanější televize by s Moravcem ve studiu mohla bez obav oprášit kdysi tak populární diskusní pořad Sedmička.


K pořadu:


ParlamentníListy.cz získaly koncem června ze dvou na sobě nezávislých informačních zdrojů informaci, že televize Nova předložila moderátorovi nabídku a vážně zvažuje diskusní pořad do vysílání znovu zařadit. "Uvažujeme o obnovení tohoto typu pořadu," zareagovala tehdy pro ParlamentníListy.cz marketingová ředitelka televize Nova Miloslava Nováková.

Moravec se k informacím nevyjádřil, stejně jako generální ředitel Novy Jan Andruško.

Doplňme, že právě při zániku Sedmičky dosáhly OVM svého vrcholu. Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že Otázky Václava Moravce po volbách v červnu 2006 sledovalo 1,248 milionu diváků, o týden dříve bylo na debatu Mirka Topolánka a Jiřího Paroubka zvědavo 1,126 milionu diváků. Nikdy dříve ani později se OVM milionovou hranici překonat nepodařilo.

To Sedmička na Nově překonala s moderátorkou Janou Bobošíkovou milionovou hranici 23x a při nejlepším výsledku 1,684 milionu diváků dosáhla na úvod roku 2004 podílu na sledovanosti 56 procent. Její nástupce Martin Veselovský si více než milionovou sledovanost užil sedmkrát a nejvíce to bylo 1,105 milionu diváků v únoru 2005.

Vše k možnému odchodu Václava Moravce:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…