Potvrzeno: TV Nova jedná s Václavem Moravcem

27.07.2011 13:28

Nejsledovanější tuzemská televize Nova zamýšlí obnovit kdysi tak populární diskusní pořad Sedmička. K tomu by ale potřebovala špičkového moderátora. ParlamentníListy.cz koncem června informovaly, že nabídku od TV Nova dostal Václav Moravec. Bulvární deník Aha! dnes přinesl informaci, že televize s moderátorem řeší plat a jasno má být do konce týdne.

Potvrzeno: TV Nova jedná s Václavem Moravcem

Sebe posílit a protivníka oslabit může TV Nova, pokud se jí podaří zlanařit moderátora České televize Václava Moravce, jehož Otázky přitahují neděli co neděli k obrazovkám ČT1 a ČT24 kolem půl milionu diváků. Nejsledovanější televize by s Moravcem ve studiu mohla bez obav oprášit kdysi tak populární diskusní pořad Sedmička.

ParlamentníListy.cz získaly koncem června ze dvou na sobě nezávislých informačních zdrojů informaci, že televize Nova předložila moderátorovi nabídku a vážně zvažuje diskusní pořad do vysílání znovu zařadit. „Uvažujeme o obnovení tohoto typu pořadu," zareagovala tehdy pro ParlamentníListy.cz marketingová ředitelka televize Nova Miloslava Nováková.

Od vysílání Sedmičky už uběhlo víc než pět let

V dnešním vydání bulvárního deníku Aha! se píše, že podle jeho informací televize Nova skutečně stojí o moderátora politických debat České televize Václava Moravce, který by měl vzkřísit politickou debatu Sedmička. Podle deníku se nyní řeší plat a o možném Moravcově angažmá na Nově má být jasno do konce tohoto týdne.

Diskusní politický pořad se z obrazovky TV Nova vytratil na pět let poté, co se rozhodl v Sedmičce skončit v polovině roku 2006 její tehdejší moderátor Martin Veselovský. I když Nova slibovala, že se Sedmička po prázdninách na obrazovky vrátí přeformátovaná a s jiným moderátorem, už k tomu nedošlo. Navíc vysílací čas v nedělní poledne obsadila Česká televize právě Otázkami Václava Moravce, které si u diváků rychle vysloužily oblibu.

Otázky Václava Moravce sledoval milion a čtvrt diváků

Právě při zániku Sedmičky dosáhly OVM svého vrcholu. Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že Otázky Václava Moravce po volbách v červnu 2006 sledovalo 1,248 milionu diváků, o týden dříve bylo na debatu Mirka Topolánka a Jiřího Paroubka zvědavo 1,126 milionu diváků. Nikdy dříve ani později se OVM milionovou hranici překonat nepodařilo.

To Sedmička na Nově překonala s moderátorkou Janou Bobošíkovou milionovou hranici 23x a při nejlepším výsledku 1,684 milionu diváků dosáhla na úvod roku 2004 podílu na sledovanosti 56 procent. Její nástupce Martin Veselovský si více než milionovou sledovanost užil sedmkrát a nejvíce to bylo 1,105 milionu diváků v únoru 2005.

K věci:

TV Nova chce získat Moravce. Dala nabídku a čeká 

Nova hledá supermoderátora. Kupte Moravce, vzkazuje ČT 

Nasadit proti Moravcovi někoho na Nově? Hledá se vhodné eso 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…