Hájek dostal přes ústa od 13 ambasád v čele s USA. Za gaye

06.08.2011 7:29

Vicekancléř prezidenta Petr Hájek rozvířil debatu okolo chystaného pochodu homosexuálů Prahou. Kritizuje primátora hlavního města Bohuslava Svobodu za udělení záštity akci Prague Pride. Gaye a lesby pak označil za devianty. Proti Hájkovi vystoupilo celkem 13 velvyslanectví v čele s americkou ambasádou, které vyjádřily podporu homosexuálům.

Hájek dostal přes ústa od 13 ambasád v čele s USA. Za gaye

Na Hájkovy výroky namířené proti sexuálním menšinám reagovalo 13 velvyslanectví.

„Vyjadřujeme solidaritu s komunitami leseb, gayů, bisexuálů a transseuálů v České republice. Podporujeme jejich právo uspořádat pokojný a zákonný průvod, aby zvýšili povědomí o specifických tématech, která se jich týkají," cituje MfD vyjádření velvyslanců USA, Velké Británie, Rakouska, Belgie, Kanady, Dánska, Estonska, Německa, Nizozemska, Norska, Španělska, Švédska a Švýcarska.

USA: Je politováníhodné, že jsou v Česku netolerantní lidé

Diplomaté vydali společný text jen pár hodin poté, co se prezident Klaus zastal svého vicekancléře a označil slovo deviant za neutrální.

Vše začalo na ParlamentníchListech.cz:
Praha plná úchylných gayů. S podporou primátora z ODS, zuří Hájek

Americká ambasáda navíc vydala samostatné prohlášení. „Americká ambasáda je ráda, že Česká republika je zemí, kde občané, nehledě na sexuální orientaci, mají všechna lidská práva. Je však politováníhodné, že jsou tu lidé, i na oficiálních místech, kteří se ztotožňují s netolerantním pohledem na věc," citoval server lidovky.cz vyjádření Američanů.

Podle ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09) je Hájkův výrok velmi agresivní, připustil ale, že každý má právo vyjádřit názor. Reakce ambasád ho překvapila. „Myslím, že je to trošku i výsledek předchozích jiných výroků řečeného pána," řekl Schwarzenberg serveru iDnes.cz.

Hájek: Homosexualita je kříž, který musí člověk nést

Hájek označil členy pražské ODS za kryptosocialisty, protože přijali záštitu nad pochodem gayů a leseb Prahou.

SLEDUJEME téma Hájek a homosexuálové

„Jedna věc je homosexualita jako věc, s níž se člověk narodí a která je křížem, který má nést, a zkouškou, kterou mu Bůh klade do cesty, a má se s ní nějak vyrovnat, nebo jí podlehnout. Ale homosexualismus jako hnutí, to už jsme hluboko v politice," řekl Hájek serveru iDnes.cz.

Související:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…