Jakl se v ČT zlobil na velvyslance kvůli gayům. Jak si to mohou dovolit?

08.08.2011 22:52

Vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek proslul svými kontroverzními výroky k nejrůznějším aktuálním tématům. Na jeho zatím poslední výrok na adresu gayů a lesbiček reaguje ředitel politického odboru z Kanceláře prezidenta republiky Ladislav Jakl. Jak náhled na pochod souvisí s konzervatismem?

Jakl se v ČT zlobil na velvyslance kvůli gayům. Jak si to mohou dovolit?

Prohlášení vicekancléře prezidenta republiky Petra Hájka, které pronesl na adresu průvodu gayů a lesbiček Prahou vyvolalo reakci řady komentátorů. Jeho výroky vyvolaly vlnu kritiky i v zahraničí. Hájek pro server ParlamentníListy.cz prohlásil, že festival homosexuálů je nátlakovou akcí a demonstrací ideového vidění světa.

SLEDUJEME TÉMA HÁJEK A HOMOSEXUÁLOVÉ

O výrocích vicekancléře Hájka v pořadu ČT Události, komentáře diskutovali ředitel politického odboru z Kanceláře prezidenta republiky Ladislav Jakl a politolog z CEVRO institutu Petr Sokol.

Psali jsme:
Paroubek: Půjdu v průvodu s homosexuály. Se svou ženou Petrou
Gayové ničí důkazy. V Praze chtěli chodit nazí a leštit si hýždě
George Michael Čechům: Nenechte se Hájkem otrávit

Jakl: Velvyslanci mají o ČR zkreslené představy

Jakl má za to, že velvyslanci překročili hranici, když podpořili právo homosexuálů pořádat pochod Prahou. Tato práva však nikdy homosexuálům neupírá, jediné, co to podle Jakla ukazuje, jak zkreslené představy o situaci v ČR velvyslanci mají. "Dovolili by si takovou rekci čeští velvyslanci v zahraničí," ptal se pohoršeně Jakl moderátora Železného.

„Mně se nelíbí, že primátor hlavního města vyjádřil silou svého úřadu podporu tomuto pochodu. Já jsem proti prezentování sexuality touto formou," uvedl Jakl.

Jakl nevyloučil, že by mohla na místo ODS nastoupit nějaká čistě konzervativní strana, která téma nově uchopí. S tímto názorem však nesouhlasil politolog Petr Sokol, který je členem ODS.

„V ODS existuje jak proud konzervativní, tak liberální a já osobně si nemyslím, že zde existuje prostor pro novou konzervativní stranu," uvedl Sokol. Dodal ovšem, že debaty, jakých jsme svědky dnes, budou uvnitř ODS či TOP09 k vidění i nadále.  

Související:
Klaus: V mých názorech týkajících se pochodu gayů mě podpořil arcibiskup Duka Akce D.O.S.T. velvyslanci USA: Nepodporujte akci gayů. Urážíte tím Reagana
Klaus souhlasí s knížetem: Velvyslancům do českých gayů nic není
Válka o gaye zuří dál. To nečekal ani Hájek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…