Odložená daňová reforma. Problémy dělají VV. Bárta v ČT

11.08.2011 6:47

Vláda odložila jednání o vládní reformě o čtrnáct dnů. Jedním důvodem je jednání s odboráři, dalším problémy v koalici. Věci veřejné se totiž proti některým návrhům postavily.

Odložená daňová reforma. Problémy dělají VV. Bárta v ČT

„Neshodujeme se pouze v drobnostech," řekl na úvod v Událostech, komentářích poslanec za ODS David Šeich. Věci veřejné chtějí projednávat otázky s tripartitou, aby měly jistotu, že od začátku příštího roku začne platit například zdanění hazardu. „Je nebezpečný pseudomarketingový tah, že snížíme cenu lidské práce, ulevíme firmám a zatížíme zaměstnance," řekl předseda poslaneckého klubu VV Vít Bárta. Ten odpovídal z Klárova, kde bydlí.

SLEDUJEME téma: DPH  

Věci veřejné hlavně nechtějí rušit stravenky. Nevěří totiž, že by to přineslo jakýkoli prospěch. „30 procent zaměstnanců tuto výhodu využívá, 40 procent využívá závodní stravování a zbytek nemá nic," oponovala místopředsedkyně sněmovního rozpočtového výboru za TOP 09 Helena Langšádlová. ODS je chce zrušit stejně jako většinu daňových výjimek, protože podle ní vedou k neprůhlednosti systému.

Problémem je i superhrubá mzda

„Chceme zrušit superhrubou mzdu, protože nový návrh je mnohem přehlednější," řekla Langšádlová. Pro ODS byla právě superhrubá mzda vlajkovou lodí, dnes její rušení schvaluje. Věci veřejné ne. „Nám jde o to, že dojde k výpadku ve státním rozpočtu až 25 miliard korun," tvrdí Bárta. A to odmítá.

Další spornou otázkou jsou paušály živnostníků. K nim se vyjádřil premiér Petr Nečas (ODS), který snižování jednoznačně odmítl. Věci veřejné pro omezení paušálů jsou, ale ne u řemesel, zedníků a jiných živnostníků, kteří podle nich systému nezneužívají.

Psali jsme:
Vláda odložila jednání o stravenkách. Rozbourává to Bárta
Úřad za miliardy měl šetřit peníze. Bude asi odložen
Všichni věděli, že se bude krvavě škrtat, tvrdí Drábek. Prý je varoval
Zpívající pravičák Jahelka: Diskuze o dépéháčku, připomíná trochu...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …